JUBILANT: Bibliotekar Hilde Sjølseth (f.v), leder for Fremtiden i våre hender, Khanh Thanh Nguyen og «BUA-sjef», Hans Martin Enger, er stolte av alt de kan tilby. I BUA finnes alt fra turutstyr til volleyballer, og på lørdag feirer BUA ettårsdag.

Bli med på bursdagsfeiring for BUA!

Oppegård biblioteks populære utlånsordning fyller ett år! Det skal markeres på eventyrlig vis!

Publisert

Utlånet går så det suser i BUA. På lørdag feirer de ett år som «sponsor» av gratis-opplevelser.

Ett år har nemlig gått siden Framtiden i våre hender (Fivh) startet opp BUA i samarbeid med biblioteket. Det har gått strålende hittil.

– Det har blitt som vi drømte om, og bedre, sier «BUA-sjef», Hans Martin Enger, til samtykkende nikk fra leder i Fivh Oppegård, Khanh Thanh Nguyen.

Topper utlånsstatistikken

Nguyen kan fortelle at de har ligget på toppen av utlånsstatistikken, og at pågangen er stor. Flere andre bibliotek har tatt kontakt for å høre hvordan det gjøres.

– BUA konseptet er jo i seg selv en litt ny og vellykket satsing, men det som er mindre vanlig er at det ligger på biblioteket, så i den sammeheng er vi litt pilotprosjekt i Oppegård, sier Enger.

MYE FORSKJELLIG: BUA har enorme mengder med utstyr av alle slag man kan låne.

Han forteller at det har vært representanter fra hovedkontoret til Fivh på besøk.

Les også: Dette blir en eventyrlig helg!

– De kom for å se hvordan de kan bidra til at dette blir en løsning over hele landet.Vi har sammenlignet med de andre utlånsordningene og har veldig gode utlånstall, sier Enger.

Dette til tross for at BUA ikke har en egen ansatt som jobber med utlån.

– Det at det ligger på biblioteket og har den tilgjengeligheten det har, er en veldig god løsning, sier de to.

Les også: Gjenopplev Eventyrfestivalen 2016

Men de håper at med flere midler neste år, kan de få inn en stilling på 20 prosent på biblioteket som skal jobbe med BUA.

– Det ville betydd mye for tjenesten. Ikke minst for kundeveiledning og service, sier Enger.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SYKLER: BUA har også sykler i alle slag du kan låne!

Brettspill og elsykler

NYTT: BUA har også fått to kanoer man kan låne.

Det står ikke stille i BUA, og det kommer stadig flere nye ting folk får glede av, helt gratis.

– Vi har fått masse flotte brettspill og flere er på vei. Vi har ny bestilling inne fra sportbutikken, og prøver å få på plass elsykker. Det gleder vi oss veldig til, sier Enger stolt.

Les også: Knallsuksess for BUA

Dermed er det bare å bli med på feiringen, og ikke minst ta del i BUAS fantastiske gratisverden.  Utlånstjeneste har sinnsykt mye forskjellig utstyr, med alt fra ski til snowboard, sykler, scoot-sykler, tandemsykler, brettspill, telt, kano og mer til! 

Du finner utstyret i biblioteket, og alle kan låne utstyr fra BUA, såfremt de har et BUA lånekort. Dette får man gratis på bibilioteket. 

Powered by Labrador CMS