GRISEFETT: Erik Solbakken briefet med sykkelkunster under BUAs bursdag.

Luftig feiring for BUA!

Den populære utlånsordningen feiret seg selv med brukerne - og luftige svev bak Kolben.

Publisert

Ett år har altså gått siden Framtiden i våre hender (Fivh) startet opp BUA i samarbeid med biblioteket.

Det har gått strålende hittil, og i helgen ble det markert på baksiden av Kolben under Eventyrfestivalen at utlånsordningen er en eneste stor suksess!

Luftig feiring

Under fredagens markedsdag på Eventyrfestivalen feiret BUA sin 1-årsdag med trail-syklisten Erik Solbakkens råkule sykkeltriks. 

Les også: Padle Kolbotnvannet meter for meter med BUAS kano - se video!

Med sykkelen hoppet Erik opp på paller som var flere meter høye! Store og små samlet seg i generasjonsparken for å se Eriks utrolige sykkelstunts. Du kan også se de ved å klikke play i videospilleren over.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også video i playeren øverst!

GRISEFETT: Erik Solbakken briefet med sykkelkunster under BUAs bursdag.

Fornøyd

– BUA har blitt som vi drømte om, men det vi har nå er mer en det jeg trodde vi kunne håpe på da vi startet med dette, sier Hans-Martin Enger fra biblioteket, som til daglig administrerer den populære ordningen. Han er ikke den eneste som er fornøyd!

Framtiden i våre hender Oppegård var fra oppstarten pådrivere til prosjektet, og gikk inn med midler for å få det hele i gang. Siden den gang har det blitt tusenvis av timer med gratis opplevelser for alle.

Les også: Familiekos i høstværet

– BUA Oppegård har vokst kraftig både i antall lånere og utstyr.  Utlånsstatistikken viser at vi har vært ti på topp blant de 41 lignende utlånsordninger som er tilsluttet den landsomfattende BUA-foreningen, sier Khanh Thanh Nguyen fra Fremtiden i Våre Hender.

Les også: Familiekos i høstværet

– Vi har fått mange besøk fra andre steder som ville vite mer om vårt tiltak. BUFDIR har gitt oss ny tillitt med 400.000 kr for inneværende periode. Videre fikk vi 66.000 kr fra Sparebankstiftelse DNB til innkjøp av en container til og til dekor av den gamle ved Generasjonsparken, sier han, tydelig stolt over hva de har fått til!

ET ÅR MED MORO: Bibliotekar Hilde Sjølseth (f.v.), Khanh Thanh Nguyen i Framtiden I Våre Hender Oppegård og bibliotekar Hans Martin Enger gleder seg over BUAs suksess.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Gode krefter

Les også: Familiekos i høstværet

– Det er mange gode krefter bak at BUA Oppegård. Først og fremst takket være biblioteket som påtok seg arbeidet med å administrere utlånsordningen, Dets beliggenhet og lang åpningstid gjør at publikum lett kan få tak i utstyr de trenger. Lokale næringsliv slik som Sørensen Sport og kunstneren Lisa Aisato gir sitt bidrag så det monner. Videre støtter Oppegård Avis opp vårt arbeid med mange fine oppslag. Oppegård Avis video "Kolbotn vannet minutt for minutt" fra BUA kano er en fryd å se på, og viser hva man kan popleve helt gratis, sier han. 

Les også:  Helt kano(n) med BUA

Nguyen kan fortelle at de har ligget på toppen av utlånsstatistikken, og at pågangen er stor. Flere andre bibliotek har tatt kontakt for å høre hvordan det gjøres.

LITT AV HVERT: Hans Martin Enger viser frem noe av det morsomme du kan låne helt gratis i BUA.

– BUA konseptet er jo i seg selv en litt ny og vellykket satsing, men det som er mindre vanlig er at det ligger på biblioteket, så i den sammeheng er vi litt pilotprosjekt i Oppegård, sier Enger.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Flere nyheter i BUA

I tillegg til fiskeustyr, sykler, kano, sykler og annet, er det flere nyheter på gang!

Nå tilbyr BUA også el-sykler i tillegg til det store utvalget av vanlige sykler de har til utlån, men det er også flere nyheter.

POPULÆRT: BUAs kano er en av de morsomme opplevelsene du kan få - helt gratis, her padlet av Hilde Sjølseth og Hans Martin Enger.

Les også: Se video fra Markedsdagen 2017

– I samarbeid med brettspill norge, så har vi fått masse spill, så vi håper på å bygge opp en samling av skikkelig et skikkelig bra utvalg av brettspill, fortalte Hans-Martin Enger.

Du finner utstyret i biblioteket, og alle kan låne utstyr fra BUA, såfremt de har et BUA lånekort. Dette får man gratis på biblioteket!

Powered by Labrador CMS