LÅNER UT: Aase-Liv Birkenes, Hanne Neegaard og Hans Martin ved Oppegård bibliotek kan konstatere at BUA knuste den gamle utlånsrekorden i januar.

Utlånsrekord for BUA

Aldri før har vi lånt mer fritidsutstyr enn vi gjorde i januar. BUA slo den gamle rekorden langt ned i skistøvlene.

Publisert

I februar i fjor satte BUA rekord med 743 utlån på én måned. Etter stengetid 31. januar kunne Hans Martin Enger og kollegene ved Oppegård bibliotek slippe jubelen løs for en ny, solid rekord. I januar ble det utlånt 1014 ting fra BUA. 

– Det er helt fantastisk, og ekstra gøy at vi passerte 1000 utlån på en måned. En annen milepæl er at vi i januar passerte utlån nr. 10.000 siden oppstarten i oktober 2016. sier Hans Martin Enger. 

Samdrift

– Vi oppfordrer derfor lånere til å levere utstyret så fort du er ferdig med det, slik at nestemann får sjansen.

Hans Martin Enger

BUA drives av Framtiden i våre hender Oppegård i samarbeid med Oppegård bibliotek og Oppegård frivilligsentral. 

Går du inn på sidene til BUA, kan du reservere og låne alt fra fullt skiutstyr, liggeunderlag, telt til brettspill. 

– Nå for tiden er det strålende forhold for både alpint, langrenn, skøyter og isfiske - for å nevne noe av det vi har utstyr til.

– Etterspørselen henger nøye sammen med sesong og vær. Mange er ikke klar over alt vi har. For eksempel har vi også har to flotte elsykler utstyr med piggdekk av høyeste kvalitet. Det er en god mulighet til å teste vintersykling, uten å legge om dekk på egen sykkel, sier Enger. 

Kjøper inn mer

Den engasjerte bibliotekaren sier utlånet kunne vært enda høyere om BUA alltid hadde nok utstyr tilgjengelig. 

– Vi oppfordrer derfor lånere til å levere utstyret så fort du er ferdig med det, slik at nestemann får sjansen. Vi fortsetter også å kjøpe inn mer utstyr av det som er mest etterspurt.

Enger mener suksessen til BUA handler om at flere går sammen om prosjektet. 

– Alle tre partene er veldig godt fornøyde med resultatet. Ingen av oss kunne fått til dette på egenhånd. Vi er derfor veldig takknemlige for de frivillige som betjener BUA i helger og andre travle perioder!

Powered by Labrador CMS