BUA Oppegård

RAMPONERT STATIV: Lørdag 25. april ble hærverket oppdaget av en frivillig som bor i området ved Kolbotnvannet.

Fant ramponert stativ og kano slengt ut i vannet

BUA Oppegård melder om hærverk på kanostativet i Veslebukta. – Det er veldig leit at noen ikke kunne la våre ting stå i fred, sier Khanh Thanh Nguyen.

Publisert

BUA Oppegård er et meget populært tilbud i vår kommune. Det er Fremtiden i våre hender Oppegård, Oppegård Røde Kors, Oppegård Frivilligsentral og Nordre Follo kommune som står bak det.

Det tilbys gratis utlån av utstyr til vintersport, sommeraktiviteter, friluftsliv, verktøy, spill, selskapsutstyr og mye mer.

På bildet nedenfor kan du se to kanoer som kan lånes gjennom BUA. Til vanlig oppbevares kanoene på et stativ ved bryggen i Veslebukta ved Kolben kulturhus. 

 

FØR HÆRVERKET: De to kanoene oppbevares til vanlig på et stativ ved bryggen vis-a-vis Kolben kulturhus.

Ramponerte stativet

     BUA Oppegård

  • Ble startet i september 2016.
  • Er et samarbeid mellom Fremtiden i våre hender Oppegård, Oppegård Røde Kors, Oppegård Frivilligsentral og Nordre Follo kommune.
  • Holder til i Kolben bibliotek på Kolbotn.
  • Tilbyr gratis utlån av utstyr til vintersport, sommeraktiviteter, friluftsliv, verktøy, spill, selskapsutstyr og mye mer.
  • Normal lånetid på det meste av utstyret er en uke. Unntak for kanoene som har dagslån (må leveres dagen etter).
  • Utstyret kan ikke reserveres eller fornyes. Førstemann til BUA får låne.
  • Det er 18-årsgrense for utlån av kano, SUP og elsykler.
  • BUA-utstyret kan normalt lånes i hele bibliotekets betjente åpningstid*.
  • På grunn av covid-19-utbruddet har BUA Oppegård valgt å stenge for utlån så lenge det er fare for spredning av viruset, men de jobber med å finne en løsning for en delvis åpning av tilbudet. Følg med på BUAs Facebook-side for oppdatert informasjon.

– Vi har nylig oppdaget at noen har ramponert stativet for kanoene og løsnet den ene av de to kanoene. Sistnevnte ble slengt ut i vannet, sier Khanh Thanh Nguyen, leder for Fremtiden i våre hender (FIVH) Oppegård.

Ifølge ham ble hærverket oppdaget lørdag 25. april.

– En av våre frivillige som bor i området ved Kolbotnvannet så at kanoen lå på vannet og fløt omkring, så han reddet den, sier Khanh Thanh Nguyen.

Nå jobber frivillige i BUA med å reparere stativet. 

– BUA Oppegård med mange frivillige jobber hardt for at folk i vår kommune skal få gratis utån av fritidsutstyr til glede i vann og på land. Det er således veldig leit at noen ikke kunne la våre ting stå i fred, sier Nguyen.

Kano ved Gjersjøen

– Vi ønsker å utvide tilbudet med utlån av kano fordi det er et populært tilbud i vår kommune. Vi har også tenkt å sette et stativ med kano også ved Gjersjøen, slik at ting blir enda mer tilgjengelig for folk, men nå må vi ta en ny vurdering i lys av det som har skjedd, sier Khanh Thanh Nguyen.

Ifølge lederen for FIVH Oppegård er de to kanoene kjøpt inn med midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Han påpeker at kanoene er av høy kvalitet og koster mye.

– Vi håper at folk får eierskap over tingene de låner og tar bedre vare på disse, sier han.

Les også: Suksess med drive-in kino

Powered by Labrador CMS