STO PÅ FOR OSS ALLE: 'Skiforeningen og de gode hjelperne'. Hele lørdagsgjengen samlet foran Skiforeningens beltegående ATW.
STO PÅ FOR OSS ALLE: "Skiforeningen og de gode hjelperne". Hele lørdagsgjengen samlet foran Skiforeningens beltegående ATW.

Tråkket til for skiløypene

Tolv mann jobbet knallhardt i helgen og ryddet skiløypen mellom Bukkesti og Sterkerud. Se bildespesial fra dugnadslaget!

Publisert

– Skal vi bruke skiløypene, må vi ta i et tak også, var den klare meldingen fra lokalpolitiker Knut Oppegaard før helgen, da han tok initiativ til dugnad for bedre skiløyper før helgen

Grodde igjen

Etter en etterlysning etter dugnadsmannskap på oavis.no før helgen, meldte ikke mindre enn tolv entusiaster seg, og den rundt to kilometer lange løypen fra Bukkesti til Sterkerud ble kvistet og ryddet.

– Vi hadde en meget vellykket dugnad med tolv mann i arbeid lørdag og fem søndag. Flesteparten av guttene gikk på ski sammen i KIL på 70-tallet, og flere har fedre som ryddet løyper på den tiden, så dette ser ut til å være en form for ansvarsfølelse og dugnadsånd som ser ut til å gå i arv, sier Oppegaard fornøyd.

– OI, Skiforeningen Sørmarka og DNT var og så representert, så hvis vi setter dette i system, har vi et stort apparat å trekke på. Flere av deltagerne har uoppfordret sagt seg villige til å ta ansvar for løypesegmenter som de vil holde i orden på eget initiativ og evt. kalle sammen til dugnader ved behov, sier han.  

Fornøyd

Dermed er den populære skiløypen nå blitt enda bedre, takket være dette herlige dugnadslaget. 

– En stor takk til Tom Eriksen som bidro til rekruttering av flere av kraftkarene som la grunnlaget for vellykket gjennomføring i løpet av lørdagen. Søndag sto bare den siste biten inn til Sterkerud igjen, og selv om det alltid vil finnes et og annet tre som man kan tenke kunne vært tatt, er det nå god fremkommelighet i hele traseen og snøen få falle uhindret dit vi vil ha den, nemlig i skisporet, avslutter Oppegaard.

Powered by Labrador CMS