NYE BUSSER: Denne bussen er av samme type som brukes på strekningen mellom Svartskog og Kolbotn.
NYE BUSSER: Denne bussen er av samme type som brukes på strekningen mellom Svartskog og Kolbotn.

Slik forklarer de busskaoset

De siste dagene har en rekke busser kjørt seg fast i bakkene opp mot Svartskog. Slik forklarer Ruter problemene.

Publisert Sist oppdatert

I går kveld satte nok en buss seg fast i Sandva-bakken opp mot Svartskog. Siden Ruter satte inn nye elektriske busser på strekningen forrige søndag, har det vært mer eller mindre «bingo» om bussen har kommet seg frem til Svartskog.

Ruter både erkjenner at det har vært en del problemer, og tror de har løsningen.

STÅR FAST: De siste dagene har dette vært et vekjent problem for Svartskog-bussen.
STÅR FAST: De siste dagene har dette vært et vekjent problem for Svartskog-bussen.

– Det har dessverre vært flere utfordringer med bussene til og fra Svartskog denne uken. Vi har hatt skifte av bussoperatør som har satt inn nye elektriske busser, noe vi håper skal bli et positivt løft for elevene. Årsakene til utfordringene noen reisende har opplevd er flere, og vi jobber løsninger for kundene våre. Nye sjåfører, utfordrende vær, vedlikehold av vei, og annet har i sum de siste dagene medført innstillinger og forsinkelser på enkelte avganger, skriver Ruters pressekontakt til Oppegård Avis.

Feil på en buss

I tillegg opplyser de at kombinasjonen uerfarne sjåfører og en mulig feil på en buss, har ført til flere problemer enn normalt.

– Det er enkelte førere som ikke har vært godt nok kjent med omkjøringen på Svartskog ifb vann- og avløpsarbeidene. En av de nye bussene har sannsynligvis hatt en feil på hevemekanismen som har ført til at karosseriet/chassiset har kommet i kontakt med veien i Sandvadebakken, og den ikke kommet opp bakken, skriver de videre.

Tar grep

Nå innføres det flere nye tiltak for å bøte på problemene.

– Ruter har god dialog med operatøren på strekningen, Norgesbuss. Det vil bli gjort flere tiltak fremover, og situasjonen for de reisende vil vi forbedre, opplyser Ruter.

Norgesbuss gjør to viktige grep. For det første sender de med instruktører på alle avganger i en periode for å sikre at det ikke kjøres feil, og for å sikre seg mot brukerfeil på bussene. I tillegg vil de ha en buss i beredskap som kan settes inn ved ytterligere problemer, opplyser Ruter.

Powered by Labrador CMS