BYBUSS: Skolebarna på Svartskog har bybuss, den har ikke like strenge krav til sikkerhet.

Ruter: – Vi jobber med løsning

Ruter jobber med en løsning på utfordringene rundt skolebussene på Svartskog.

Publisert

Tirsdag 14. november ble to barneskolebarn, som skulle ta skolebussen til Svartskog, satt av på Ingierstrand bad fordi bussjåføren ikke ville kjøre Sanvadbakkene, Ruter svarer nå at de vil jobbe med løsninger. 

Les også: Skolebarna måtte gå av bussen 5,5 kilometer hjemmefra

Ruter har tidligere konkludert med at bybusser er forsvarlige på strekningen mellom Kolbotn og Svartskog, men sier de nå ser på mulige løsninger.

– Årsaken til at det benyttes bybusser, er at Svartskog er definert som et bynært område på linje med flere andre kommuner som grenser til Oslo. I Oslo og disse nærliggende kommunene benyttes bybusser, som har en hastighetsbegrensning på 70 kilometer i timen, og ikke krav om setebelter, sier pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhren.

Fylkesmannen er kjent med, og har konkludert med, at det er forsvarlig å bruke bybusser på denne strekningen.

UNDERSØKER: Pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhre, sier de undersøker hva som hendte på strekningen tirsdag 14. november.

Les også: Provosert av Ruter

– Vi er imidlertid lydhøre for de bekymringene vi mottar på bruk av bybuss uten setebelter i dette området, og arbeider nå med ulike alternativer for å løse problemstillingen. Vi vil komme tilbake til valg av løsning litt senere i høst, sier Myhren.

Undersøker

Når det gjelder episoden med skolebussen tirsdag 14. november, jobber Ruter med å få informasjon.

– Ruter undersøker med operatøren hva som skjedde i går. Det er svært beklagelig hvis ikke passasjerene ble ivaretatt på en god måte på 86-bussen i går, avslutter Myhren.

Powered by Labrador CMS