ENDELIG: Foreldrene på Svartskog er glade for at Ruter har kommet med en løsning.

Nå får barna belter på bussen

Ruter har endelig snudd, nå kommer det belter på skolebussen på Svartskog.

Publisert

Foreldre på Svartskog har fortvilt over at Ruter ikke har satt inn skolebusser med belter. Nå har Ruter snudd, og lover busser med belter fra 1. februar. Ordfører og Svartskog-beboer, Thomas Sjøvold er fornøyd med løsningen, og foreldrene Maja S. K. Ratkje, Aina Lauvik og Maria Alnæs er glade for at det endelig skjer noe.

Les også: – Beklager på det sterkeste

– Det er på høy tid. Endelig skjer det noe, men jeg blir litt utålmodig, og håper på en løsning frem til bussene er på plass i februar, sier Ratkje.

Busser fra Vestfold

Hun mener det bør settes inn midlertidige tiltak, men er fornøyd med at Ruter har skjønt alvoret.

Pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhren sier bussene ikke kan settes inn tidligere fordi de må frigjøres fra Ruter i Vestfold først.

GODT NYTT: Pressekontakt i Ruter, Cathrine Myhren er glad for at de har funnet frem til en løsning.

Les også: Provosert av Ruter

– Vi er glad for at vi i samarbeid med vår operatør har funnet frem til en løsning som gjør at vi får tilgang til to busser med setebelter som vi kan sette inn på ruten. Bussene vi har fått tilgang til går for øyeblikket i trafikk i Vestfold. Når vi får bussene tilgjengelig skal de først klargjøres for trafikkjøring for Ruter, sier Myhren.

Og selv om alle er glade for utviklingen, blir det enda bedre når nye busser er på plass.

– Vi er fornøyde, også blir vi mer fornøyd når bussen dukker opp her, sier Sjøvold.

Lang prosess

Det er lagt ned mye tid og arbeid, både fra kommunen og foreldrene. Ratkje har vært pådriver for en aksjonside på Facebook, hvor hun, sammen med andre foreldre har prøvd å legge press på Ruter. Mens kommunen har vært i dialog med både fylkeskommunen og Statens vegvesen.

– Fylkeskommunen har snudd, og det kan vi være glad for. Det har vært en utrolig lang og seig prosess for at de i det hele tatt skal bevege på seg. Det med klassifisering av bybusser, det har vi brukt ganske mye tid på. Vi har hatt et halvt års kommunikasjon med Statens Vegvesen med tanke på å forstå de begrepene. Her er det veldig mye opp til busselskapene, sier Sjøvold.

VENTER PÅ BUSSEN: Ordfører Thomas Sjøvold (f.v), Aina Lauvik, Maja S.K. Ratkje og Maria Alnæs, er fornøyde nå, men enda mer når bussene faktisk er på plass.

Saken fortsetter under bildet.

Tar ingenting for gitt

Ruter sier de har lyttet til bekymringene de har motatt i løpet av høsten.

– Vi har besluttet å sette inn busser med setebelter på 86-linjen vinteren 2018. Vi jobber for å få bussene i trafikk på Svartskog, og forventer at bussene kjører i rutetrafikk innen 1. februar, sier Myhren.

TABBE: Ordfører Thomas Sjøvold mener Ruter gjorde en tabbe da de satte inn busser uten belter.

Lovnader om belter er bra, men «aktivistene» er ikke helt fornøyde før de nye bussene kommer.

Les også: Dette er en skolevei!

– Vi er kjempelettet, og det er fint å se at det nytter, men jeg legger ikke ned aksjonsiden før vi har de bussene på plass med sikerhetsbelter. vi tar ingenting for gitt, sier Ratkje.

– De sier senest 1. februar, så jeg håper de kommer i tidlig januar helst da, legger hun til.

Signaleffekt

Det de alle enige om, er at de håper det vil være en signaleffekt, slik at Ruter tenker seg om to ganger før de setter inn bybusser på andre slike ruter i Akershus.

– Det er tilfeldigheter som gjør at det ikke er flere ruter i Akershus som Ruter har valgt å operere på denne måten. Jeg tror vi må være så ærlig å si at dette var en tabbe av Ruter, avslutter Sjøvold.

Powered by Labrador CMS