BER VITNER OM Å MELDE SEG: Politiet håper vitner kan være med på å bringe lys over hva som skjedde i forbindelse med bussulykken på Sofiemyr onsdag, som altså kostet en eldre kvinne (80) armen etter påkjørsel av bussen.

Etterlyser vitner etter busspåkjørsel

Politiet ber folk som har sett noe i forbindelse med bussulykken på Sofiemyr om å melde seg.

Politiet etterforsker hendelsesforløpet rundt bussulykken på Sofiemyr, hvor en kvinne i 80-årene onsdag formiddag den 9. februar måtte amputere armen etter en påkjørsel av en buss. 

Politiet ber folk som kan ha sett noe og som kan bidra med en oppklaring rundt hendelsesforløpet om å melde fra. 

Dette gjelder både øvrige passasjerer på den aktuelle bussruten, eller personer som har befunnet seg i området og på tidspunktet da ulykken skjedde.

– Vi undersøker og etterforsker naturlig nok, for å finne ut hva som har skjedd. Alt tyder på at den eldre damen har havnet under bussen, sier etterforskningsleder Morten Granerud i Øst politidistrikt.

Politiet har ikke beslaglagt mannens førerkort, men har tatt et kort avhør av ham etter ulykken. 

– Vi har snakket med føreren av bussen og avhørt han innledningsvis, veldig kort. I tillegg går vi gjennom videoen og etterlyser nå vitner på bussen og eventuelt utenfor, som kan si noe om hva som har skjedd, sier Granerud.

Les også: Sjåføren merket ingenting

Ingen vet hva som har skjedd

Ifølge politiet tyder alt på at verken sjåføren eller passasjerer har fått med seg hendelsen.

– Alt tyder på at sjåføren ikke har fått med seg dette. Han har kjørt videre og blitt  innhentet i ettertid. Alt tyder på at han ikke har merket det som har skjedd, og det kan man si om øvrige passasjerer på bussen, sier Granerud.

HER SKJEDDE DET: Det var her, ved Sofiemyr senter, at den eldre kvinnen ble påkjørt av bussen.

Politiet har avhørt bussjåføren og går igjennom videoen fra bussen.

– Det vi etterforsker og undersøker er jo hvor vidt denne sjåføren kan lastes for dette. Alt tyder på at han ikke har fått med seg hva som har skjedd og det vi undersøker da og skal etterforske oppimot er om han har gjort det han skulle i forbindelse med sitt aktsomhetskrav, sier Granerud. 

Les også: Kvinne (80) påkjørt av buss på Sofiemyr

Samarbeider med politiet

Unibuss, som er buss-selskapet som kjører ruten, forteller at de samarbeider med politiet om alt rundt hendelsen.

IVARETAR BUSSJÅFØREN: Kommunikasjonssjef i Unibuss Ina Helen Østby, sier de ivaretar bussjåføren som er rystet etter hendelsen.

Kommunikasjonssjef i Unibuss, Ina Helen Østby sier hendelsen har vært tøff for sjåføren.

– Det oppleves  som veldig tøft, vedkommende er veldig lei seg og fortvilet. Sjåføren har ikke merket noe, og kan ikke helt skjønne at dette kan ha skjedd.Han er fortvilet og har det ikke godt. Han har ikke fått med seg at dette skjedde og derfor kjørt videre og fortsatt ruten.  Han merket ikke at det var en påkjørsel, sier Østby.

Les også: Måtte amputere armen etter bussulykke på Sofiemyr

Hun presiserer at de ikke har noen grunn til  å tro at føreren skulle ha merket hendelsen.

–  Vi har ikke noe grunnlag for ikke å tro han, det er godt mulig å ikke merke når man kjører et så stort kjøretøy. Det er et stort kjøretøy, det er ikke gitt at man kjenner eller hører noe, og vi vet jo ikke helt hva som skjedde, sier Østby.

Den aktuelle bussjåføren vil få oppfølging internt og også bli fulgt opp av politiet.

– Bussjåføren får oppfølging av oss. Han sitter sammen med sine nærmeste ledere nå. Han får den støtte og hjelpen han trenger, og politiet vil selvfølgelig følge han opp og ta en prat med ham, avslutter Østby. 

Powered by Labrador CMS