HOVEDKONTOR MED BUTIKK: På bildet kan du se hovedkontoret med butikk i Arendal. Her har de cirka halvparten av alle fast ansatte i Maritim AS. Foto: Maritim AS

Norges største båtutstyrskjede åpner ny butikk på Sofiemyr

Maritim AS åpner en ny båtutstyrsbutikk i Kongeveien 49 i mars 2021.

Publisert Sist oppdatert

Grunneieren av Kongeveien 49, SpareBank 1, har nå tegnet en leiekontrakt med Maritim AS, som flytter inn i lokalene hvor Plantasjen holder til per i dag.

Frem til torsdag 21. januar skal Plantasjen drive med flytting i de nye og større lokalene i første etasje i det samme bygget.

Maritim AS ble stiftet for 20 år siden og representerer Norges største båtutstyrskjede med over 5.000 varer i sortimentet.

Selskapet, som har et hovedkontor i Arendal, har rundt 60 fast ansatte og flere sesonghjelpere i sesongen. I tillegg til stor satsning på netthandel har Maritim åtte fysiske butikker. De er lokalisert i Arendal, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad (to butikker), Tønsberg og Oslo.

PLANTASJEN UT, MARITIM INN: Maritim AS flytter inn i disse lokalene snart. Foto: Yana Stubberudlien

Les også: Plantasjen forbereder flytting til nye lokaler

Tre til fire ansatte

– Vi har ønsket å satse på Sofiemyr for å etablere en butikk på den andre siden av Oslo. Sofiemyr-butikken blir den niende butikken i rekken og skal bemannes med tre til fire fast ansatte. Prosessen med dette er allerede satt i gang, sier daglig leder i selskapet, Andreas Nilsen (39), som bor i Arendal.

Han sier at i tillegg til et stort sortiment av båtutstyr skal det være en liten utstilling av mindre båter inne i butikken.

– Vi håper på å kunne åpne butikken i slutten av februar eller i begynnelsen av mars 2021, men først må lokalene freshes opp, sier Nilsen.

Byggevarebutikken som neste leietaker?

Lurer på hva som skjer videre med resten av eiendommen i Kongeveien 49? Oppegård Avis har stilt flere spørsmål til kommunikasjonsdirektør Kristin Vetleseter i Fremtind Forsikring AS, som jobber med denne eiendommen på vegne av grunneieren.

– Kontorbygget som ligger langs Kongeveien er fortsatt tenkt revet, men tidspunktet for dette er ikke klart ennå, sier Vetleseter.

DETTE VAR PLANEN: Kongeveien 49 skulle bygges om og moderniseres, kontorbygget langs Kongeveien skulle rives og det skulle bygges to nye bygg, men foreløpig er det kun mindre tiltak i form av blant annet fasadeendring på nordsiden av hovedbygningen. På bildet kan du også se den nye rundkjøringen (blir ferdigstilt om en uke) som skal erstatte dagens T-kryss i Taraldrudveien, Sam Eydes vei og Sofiemyrveien. Illustrasjon: 3D estate AS

Når det gjelder den nye etappen for prosjektet i Kongeveien 49, sier hun følgende:

– Det er ikke lagt konkrete planer for det planlagte nybygget og byggevarebutikken på baksiden av det eksisterende hovedbygget, men reguleringsplanen åpner for dette og vi ser på mulighetene, sier kommunikasjonsdirektøren i Fremtind AS.

Les også: Åpner Jysk på Sofiemyr

Powered by Labrador CMS