UNDER COOP EXTRA OG BILTEMA: – Her skal det være inngangen til den nye butikken vår, sier David Dome (31), som har jobbet som butikksjef i Plantasjen siden juni 2020. Alle foto: Yana Stubberudlien

Plantasjen forbereder flytting til nye lokaler

Torsdag 21. januar skal Plantasjen på Sofiemyr flytte inn i de splitter nye lokalene i det samme bygget.

Publisert Sist oppdatert

– Vi skal flytte inn i de nye lokalene som pusses nå opp i den første etasjen i Kongeveien 49. De nye lokalene har et større salgsareal enn det vi har i dag (øker arealet fra dagens 1300 til 2000 kvadratmeter i de nye lokalene). En stor del av butikken vil ligge rett under Biltema og Coop Extra, sier David Dome (31), som har jobbet som butikksjef i Plantasjen siden juni 2020.

Han forklarer at Plantasjen blir dermed den ene av de totalt tre butikkene med inngang i den første etasjen.

Til høyre for Plantasjen skal Jysk åpne en ny butikk torsdag 11. februar, og videre finner du inngangen til den største KIWI-butikken i tidligere Oppegård, som åpner dører torsdag 14. januar.

Les også: Åpner Jysk på Sofiemyr

TRE BUTIKKER I FØRSTE ETASJE: Fra venstre til høyre: Plantasjen, Jysk og KIWI vil flytte inn i den første etasjen i Kongeveien 49.

Bredere utvalg av varer

– Det blir et bredere utvalg av varer i den nye butikken. Vi får nyere typer av innendørs planter, men også flere hagemøbler og varer som hagemaskiner og ulike hageredskaper. Det blir også et stort utvalg av varer innen "dyrke-selv"-kategorien, med alt fra frø og plantepotter til belysning og tilbehør, sier butikksjefen, som har jobbet i Plantasjen i ti år.

NY BUTIKKSJEF: David Dome har jobbet i Plantasjen på Sofiemyr siden juni 2020.

31-åringen, som har en arbeidserfaring som butikkleder i Molde, jobbet også i Plantasjen i Kristiansund og på Storo i Oslo før han takket ja til den aktuelle stillingen på Sofiemyr.

Dome sier at butikken skal betjenes av de samme ansatte som i dag (ti ansatte med ulik stillingsprosent per i dag). Åpningstidene vil også være uforandret.

Utendørs hagesenter

I tillegg til salg av planter og ulike hagevarer inne i selve butikken, får Plantasjen et utendørs hagesenter på omtrent samme størrelse som i dag, hvor det skal være salg av utendørs planter og sesongvarer.

– Hagesenteret skal etableres langs den østlige siden av næringsbygget, vis-a-vis brannstasjonen og like ved Coop Prix, sier Dome.

NYTT HAGESENTER: Her, langs den østlige delen av bygget, skal det etableres et hagesenter til Plantasjen.
DAGENS HAGESENTER: Plantasjen på Sofiemyr har et stort hagesenter per i dag.

David Dome sier det blir spennende å jobbe i en ny og fresh butikk. Han sier butikken får en ny innredning og design, hvor veggene skal være grønne.

– Det blir en gradvis overføring fra de gamle til de nye lokalene frem til den 21. januar. Jeg ser fram til dette og håper at kundene gleder seg også, sier butikksjefen.

Han påpeker også at det skal etableres flere sykkelplasser og en gang- og sykkelvei forbi hagesenteret og den nordlige fasaden av næringsbygget.

GANG- OG SYKKELVEI: Forholdene til gående og syklende blir bedre når den nye gang- og sykkelveien blir ferdigstilt.
Powered by Labrador CMS