GRÜNDERE: Sølvi Nyhus Amundsen (t.v.) og Marina Iren Tunstad flyttet inn i nye lokaler på Myrvoll tidligere i år. Nå er julehandelen i gang hos «det gledes».

– Å komme hit er noe annet enn å stresse rundt på kjøpesentre i Oslo

Interiør, oppussing eller bare et lite grep i hjemmet? Marina og Sølvi skaper glede på Myrvoll.

Publisert

Det er julestemning med musikk og velluktende duftlys i det vi kommer inn til «det gledes» på Myrvoll torg. Sammen med frisør, hudpleie og bakeri profilerer interiørbutikken til Sølvi Nyhus Amundsen og Marina Iren Tunstad seg som Gullrekka på Myrvoll torg.

Ni interiørtips

  • La hjemmet «bli nytt» til jul. Du kan med enkle grep få «ny» stue, et «nytt» bad eller kjøkken. Ved å bytte ut puter i sofaen kan du få følelsen av en helt ny stil i rommet. Tilsvarende, ved å friske opp med nye håndklær og såper får du et «nytt» bad allerede før jul.
  • Et duftlys kan gjøre mye for hjemmet. Har du tenkt på at dufter trigger minner? I sommer hadde vi med oss duftlys på ferie. Nå står det samme lyset på våre baderom og skaper sommerminner.
  • Gulvtepper og tekstiler myker opp rommet og er i vinden som aldri før. Miks forskjellige teksturer, for eksempel lin, skinn, velur eller silke.
  • Den grønne trenden. Planter, ekte eller kunstige gjør mye for rommet. Det gir rommet liv. Ta også inn strå, steiner, kongler. Lag en hyggelig krans til døren Frisk opp trappen med grønne trær og lys for å ønske velkommen hjem.
  • Miks gammelt og nytt. Spar heller til noe du virkelig ønsker deg i stedet for å kjøpe mye som du kanskje kommer til å bli lei av og kaste etter kort tid. Legg en helhetlig plan slik at du slipper dårlige impulskjøp.
  • Å skifte farger på vegger og eventuelt tak er en ganske enkel måte for å gi store forandringer. Du kan få et helt nytt uttrykk i rommet du bytter farge i.
  • Gammelt interiør som for eksempel vaser, lykter eller småmøbler blir som nye ved å male dem i en ny farge som passer inn i stilen du er ute etter.
  • Flytt interiør til andre steder i huset, og det kan kjennes som en fin fornyelse. Spør gjerne en venn eller venninne om hjelp. Andre kan få ideer og ha forslag til endringer som man ikke har sett for seg selv.
  • Til jul må det dufte rent. Velg noen gode og miljøvennlige rengjøringsmidler uten unødvendige kjemikalier. Når rengjøringen er overstått kan man tenne et duftlys - og kanskje minnene fra julen kommer tilbake når du tenner det samme duftlyset neste år.

Flyttingen av butikken fra Tårnåsen til Myrvoll torg har hatt sine utfordringer. To dager før landet stengte ned 12. mars hadde «det gledes»-gründerne åpningsfest i de nye lokalene på Trelasttomta.

– Dagen etterpå satt vi i sofakroken og fulgte pressekonferansen. Vi måtte bare stenge.

Lokalt engasjement

Marina og Sølvi leste seg opp på reglene, og etter tre dager åpnet de smått igjen.

– Det beste var at kundene kom. Vi har hatt jevnt med folk hele tiden. Vi tror mange er opptatt av trygghet. Å komme hit er noe annet enn å stresse rundt på kjøpesentre i Oslo, sier damene.

I tillegg er Marina og Sølvi imponert over lokalbefolkningen.

IDEER: Du kan få mange gode idéer med en gang du kommer dørene til butikken på Myrvoll torg.

– De som bor rundt her er så flinke til å støtte oss. De sier de vil komme hit og handle for de vil så gjerne vi skal være her. Det er så hyggelig, sier Marina.

Alt til hjemmet

Damene profilerer seg som en butikk for alt til hjemmet.

– Veldig mange ønsker å få hjelp til en helhet. Der har vi mye å bidra med, og vi hjelper til med å sy det sammen, sier Sølvi, før Marina følger opp:

– Mye av tiden vår bruker vi på hjemmebesøk. Det er både nye prosjekter, men også mange som har pusset opp og ikke finner helt den røde tråden. I tillegg styler vi leiligheter som skal selges, forteller hun.

Årets julehandel er godt i gang også hos «det gledes».

– Vi har selvsagt mange lokale kunder, men vi har opplevd at det kommer folk fra både Moss og Oslo for å oppleve butikken vår, sier Marina og Sølvi.

Skal du gjøre noen interørgrep før jul? I faktaboksen lenger oppe i saken får du ni tips fra ekspertene på Myrvoll torg.

Powered by Labrador CMS