SOMMEREN ER SERVERT: Lærling Sarah Johanne Nilsen serverer sommertallerkenen med «ghostburger» av anguskjøtt, brokkolisalat, burgerbrød og gresk lammepølse.

Alt kan grilles!

Det er ikke kjøtt alt som kan grilles! Har du prøvd å grille vannmelon, salatblader, eller burger av kikerter?

– Du kan grille alt fra kjøtt til vannmelon, men det viktigste er at du koser deg, og at hele familien er med, sier kjøpmann ved Meny Greverud, Øyvind Øvsthus.

Culotte

Øvsthus anbefaler culotte-kjøttet til grillen. Det ligger over mørbraden bak på dyret, og hvis kjøttet får mørne lenge nok, blir det utmerket.

– Jo nærmere utløpsdato, jo bedre! Sier Øvsthus.

Les også: Sprek sommer med Trine Hattestad

– Aldri kast storfekjøtt fordi det har gått ut på dato. Du lukter fort om kjøttet er dårlig eller ikke, og ikke stek det for lenge, for da blir det seigt, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

MATENTUSIASTER: Øyvind Øvsthus og Sarah Johanne Nilsen mener grilling skal være sosialt og stress-fritt.

 

Vegetar-etterspørsel

Du må ikke være vegetarianer for å spise mat uten kjøtt. Det er ofte et sunnere alternativ, og kan gi deg helt nye smaksopplevelser.

– Prøv noe nytt, og lag deg en god lakseburger eller vegetarburger! Vegetarburgeren lager du av kikerter, chili, sjampinjong, løk, hvitløk og olje, sier Øvsthus.

Les også: Sommerliv(e) på La Paz Live på Greverud

– Det er mye mer enn kjøtt som kan grilles! Mange spør etter «meatless Monday» (kjøttfri mandag), og flere vegetaralternativer.
Dessverre er det meste vi har av vegetar frosset, men jeg ønsker meg en egen vegetar-disk hvis vi skal pusse opp butikken, sier Øvsthus tydelig engasjert.

BROKKOLISALAT: Lærling Nilsen viser fram brokkolisalaten som er både sunn og mettende, og passer perfekt i sommer.

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Kjærlighet

– Alt kan altså grilles, det er bare fantasien som setter grenser!

Øvsthus mener at det viktigste med grillingen er at man tar seg god tid, og er sammen med familien.

Les også: – Vi har Oppegårds beste strand

– Involver barna i matlagingen, og lær dem hvor det de spiser kommer fra. Skap matglede i helgene når man har litt bedre tid. Av kjærlighet og tålmodighet blir det god mat, smiler han, og legger til:

KVALITETSPØLSER: Øvsthus mener Oppegård-folk er blitt flinkere til å velge kvalitet foran kvantitet de siste årene. Dette er greske lammepølser.

– Nyt livet!

PS! Saken fortsetter under bildet!

 

Kvalitet foran kvantitet

Pølser er fortsatt på topp, men det virker som om Oppegård-folk er blitt flinkere til å velge kvalitet foran kvantitet, skal vi tro Øvsthus.

Tradisjonen tro griller vi mye pølser om sommeren. Men folk er blitt flinkere til å kjøpe kvalitetspølser med mer kjøtt og mindre av de «vanlige» grillpølsene, skal vi tro kjøpmann Øyvind Øvsthus ved Meny Greverud.

– Ja, folk i Oppeård kjøper fortsatt mye pølser, men de er blitt flinkere til å velge pølser med mer kjøtt, og gjerne med smaker som chili og ost. I tillegg spør folk mer om råd enn før, og det virker som de er mer interesserte i mat, sier matentusiasten.

Les også: Lys fremtid for mørk musiker

HÅNDTVERK: Nilsen jobber med et stykke culotte som anbefales varmt av kjøpmann Øvsthus. – Alle kan tilberede det, forsikrer de.

Vi søker rett og slett tilbake til de gode, gamle håndtverkspølsene. De er riktignok litt dyrere, men Øvsthus forklarer at de er så mye rikere på kjøtt og næringsinnhold, at du trenger ikke å spise like mye som du må hvis du skal spise for eksempel Gilde wienerpølser.

– Man får jo mye mer for pen gene. Mer smak, mer mat, og det er sunnere med rent kjøtt enn pølser som «bare» er mel, sier Øvsthus.

4

PS! Saken fortsetter under bildet! Der får du noen gode tips og triks!

 

Tips og triks

Til slutt skal du få noen sommerlige tips og triks, slik at du blir mester-kokk ved grillen i sommer!

    • Grill vannmelon eller hjertesalat, blir søtt og sprøtt!
    • Grill paprikaen helt svart, avkjøl den, skrell så bort det brente. Nam!
    • Lag blomkålsalat i stedet for potetsalat.
    • Smør avokadoen inn med lime for å unngå at den blir brun!
Powered by Labrador CMS