SOLSKJERMING: Sven Gudbrandsen kan konstatere at solskjerming har blitt en veldig stor varekategori i butikken på Sofiemyr senter.
SOLSKJERMING: Sven Gudbrandsen kan konstatere at solskjerming har blitt en veldig stor varekategori i butikken på Sofiemyr senter.

Voldsom økning etter korona

Fargerike-butikken på Sofiemyr går mot et svært godt resultat i 2020.

Publisert Sist oppdatert

I 11 år har ekteparet Sven Gudbrandsen og Lisbeth Hellevik drevet Fargerike Kolbotn, butikken med lang historie på Sofiemyr.

– Vi overtok etter Arild Hagen. For seks år siden flyttet vi lokaler etter at Rema 1000 skulle utvide. Dermed overtok vi lokalene hvor La Paz hadde holdt til, forteller Sven Gudbrandsen, som er blitt vant til å dele arbeids- og privatliv med kona Lisbeth.

– Det er ingen utfordring. Vi jobber mye på hver vår kant. Lisbeth er god på farger, mens jeg tar meg mer av det praktiske og den daglige driften.

Bekymring ble bonus

12. mars i år er blitt en dato mange husker. Koronakrisen var et faktum da samfunnet vårt nærmeste stengte. Også hos Fargerike Kolbotn

– Vi varslet at det ville bli permitteringer.Vi ble bekyrmet, selvsagt, men det skulle vise seg at det trengte vi ikke. I stedet for å permittere, skulle vi jobbe mer enn noen gang.

– I stedet for permittering ble det bonus på de ansatte etter å ha jobbet mye mer enn vanlig. Vi sto på mer enn noen gang. Egentlig har ikke koronaen vært noe problem for oss, sier Lisbeth, som samtidig roser kundene som besøker butikken.

FARGERIKT EKTESKAP: Sven Gudbrandsen og kona Lisbeth Hellevik driver Fargerike Kolbotn sammen.
FARGERIKT EKTESKAP: Sven Gudbrandsen og kona Lisbeth Hellevik driver Fargerike Kolbotn sammen.

– Alle er utrolig flinke med å holde avstand. Når er vi er på hjemmebesøk, tar vi alle forholdsregler. Det hele har gått utrolig bra.

Ansetter

Forrige uke kunne den observante leser av lokalavisen se at Fargerike søkte etter en ny ansatt i butikken.

– Vi søker aller helst lokalt. Vi vil være lokale, og ser en stor verdi i å være en lokal butikk, sier Sven, som sammen med kona flyttet fra Langhus til Kolbotn Hage i Ormerudveien.

– Vi fikk beskjed av kundene om at vi kunne ikke bo på Langhus, og drive butikk på Kolbotn, sier Lisbeth og ler.

Salg av solskjermingsprodukter er blitt en stor varekategori i butikken til Lisbeth og Sven. Både dette og andre oppdrag innebærer mye hjemmebesøk.

– Tidligere måtte vi nærmest krangle for å finne et tidspunkt vi kunne komme på besøk. Nå jobber de aller fleste hjemme, så hjemmebesøkene går veldig greit å avtale, sier Sven med et smil.

– Det er ikke noe bedre enn å drive butikk på Kolbotn. De aller fleste kundene er hjemmekjære og vil handle lokalt.

Formidabel vekst

Nå ligger den lokale Fargerike-butikken an til en formidabel vekst etter at veldig mange brukte våren til å pusse opp mens resten av samfunnet var stengt.

– Vi ligger an til en vekst på cirka 25-30 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det er klart dette ikke kan vokse inn i himmelen. Vi er forberedt på at det vil dabbe av, men det har ikke skjedd ennå, sier Sven.

I tillegg til solskjerming er butikkens ekspertise på fargekunnskap en viktig del.

– Folk kommer ikke for å kjøpe maling, men for å skaffe seg farger. Lysten og gleden går i å fargesette. Vi er en butikk hvor 60—70 prosent er ønsket av damene. Herrene er nok litt mer tilbakeholdne, ettersom det er de som ofte må gjøre selve jobben, sier Sven Gudbrandsen med et smil.

I det siste har Sven og Lisbeth satt grenser ettersom de får spørsmål om å komme på hjemmebesøk både i Oslo og sørover.

– Det tar mye tid når vi skal gjennom byen. Det er samtidig vanskelig å si nei til noen når vi blir anbefalt.

Flere av de nye leilighetsbyggene i nærmiljøet har fått solskjerming fra Fargerike på Sofiemyr.

– Vi lager gjerne en rammeavtale for sameiene, som de formidler ut til beboerne. Dette har ført til at veldig mange nye leiligheter har solskjerming fra oss, sier Sven Gudbrandsen.