VERDT Å KOSTE PÅ SEG: Fride Hovde Hoff (26) fra Greverud står klar i ostebutikken Say Cheese på Koltobn Torg for å gi deg smaksprøver, gode råd til hvordan osten skal oppbevares, hvilke mat- og drikkevarer som passer sammen, og ikke minst: selge deg kvalitetsost!

Kolbotn har fått ny ostebutikk!

Kolbotn Torg har fått et nytt tilskudd; Say Cheese, en nederlansk/norsk ostebutikk.

Publisert

Kolbotn Torg har fått et nytt tilskudd: Say Cheese! En ostebutikk med oster fra hele verden!

Ostebutikke har nederlandsk eier - fra Greverud.  Den står rett ved Anton Sport og Vinmonopolet (inngang B fra garasjen). Butikken har oster fra hele verden, men hovedsakelig nederlandske oster, og har også en ostevogn («foodtruck») som står på torg rundt om kring i Oslo, og på markeder landet over.

Det er en engasjert, lokal eier som står bak det hele, og hun er helt klart engasjert i ost, for å si det mildt!

– Vi har til og med vår egenproduserte Say Cheese-ost, smiler Fride Hovde Hoff (26) fra Greverud, som selger kvalitetsost til forbipasserende. Og hvis de er usikre, ja, da får de smaksprøver!

Les også: Billettene går som varmt hvetebrød!

– Jeg elsker ost! Etter at jeg begynte her før sommeren, har jeg lært så mye mer om ost enn det jeg kunne fra før, sier hun og smiler.

NB: Saken fortsetter under bildet. 

Kun for Kolbotn

MYSER ETTER KUNDER: Hovde Hoff forklarer forbipasserende om de forskjellige ostene. 

– Det er vi som har laget butikken selv, og den er faktisk laget kun for Kolbotn torg, forklarer hun, og viser frem den gule ostedisken.

Les også: Ta en sniktitt på Scenarios juleforestilling!

Say Cheese har hatt åpent i nesten to uker nå, siden lørdag 21. oktober. Tidligere har de stått med ostevognen sin, en såkalt «food truck» i Oslo og på markeder rundt om i landet.

PS! Saken fortsetter under bildet!

KOSTE SEG: Tom Sunstad og Ketil Bjerke tok turen til Say Cheese på mandag. – Jeg var her i helgen, og måtte vise den til Tom! Jeg kjøpte en nydelig, nederlandsk ost, forteller Bjerke.

God respons

Hovde Hoff kan fortelle at interessen siden de åpnet har vært stor, og at de har fått god respons.

– Det virker som folk er interesserte i å prøve nye smaker. Så langt har er vi veldig fornøyde!

Les også: Spis gresk fra Oppegård - i Oslo!

Butikken blir stående frem til jul, og hvis det fortsetter like bra, er sjansen stor for at du finner dem på samme sted også etter juleferien.

– Verdens beste ost!

Say Cheese har som sagt sitt eget merke mest nederlandske oster, hovedsakelig gouda, men også maasdamer.

– Vårt ett års vellagrede gouda passer like godt på ostesmørbrødet som til rødvinen. Så har vi geitosten Honey Goat som vant prisen for verdens beste geitost i 2016! Alle som sier at de ikke liker geitost, sier det motsatte når de har prøvd denne, sier Hoff og ler.

Les også: Møt vår nye prest, Anne Berit

TA EN BIT: Hos Say Cheese gir Fride deg smaksprøver hvis du vil!

I tillegg har de pecorino, comté, cheddar og blåmuggost - for å nevne noe!

PS! Saken fortsetter under bildet!

kOSTbare oster

Noen synes kanskje det er litt for stive priser på disse ostene, men Fride kan forsvare tallene:

OSTEGODT: Ost er godt på brødskiven, ost er godt til vin, ost er godt til så mangt!

Les også: En merkedag for KIL

– Vi har konkurransedyktige priser. Her får du service og kunnskap som du ikke får i vanlige butikker. Vi kan anbefale hvilke andre oster som passer med, og hvilken drikke som passer. I tillegg deler vi ut smaksprøver. Du kan jo ikke akkurat gå i en vanlig matvarebutikk og åpne osten for å smake på den.

PS! Saken fortsetter under bildet! Der finner du også gode tips til hvordan du kan oppbevare osten din med mer slik at den holder seg bedre!

Frides ostetips

Det er enkelt å ødelegge god ost, så Fride gir deg sine beste råd til hvordan du skal ta vare på osten du enten har kjøpt hos Say Cheese, eller i en annen butikk.

Dersom du følger disse ninjatriksene, vil du garantert få deg en mye bedre osteopplevelse!

  • Ikke pakk osten inn i plastikk! Da kveles den, og mugner raskere.
  • La den være i ostepapiret dersom du fikk det, og hvis ikke, kan du bruke bakepapir.
  • La osten ligge i kjøleskapet i ostepapiret.
  • Gjør du alt dette, har du osten i en måneds tid - men det avhenger også av osten.
  • Hvis du får mugg på, så skjær bare bort det dårlige, resten av osten er helt fin.  

Nå er du kanskje klar for å kikke deg rundt i ostebutikken? Sjekk dette bildegalleriet!

Powered by Labrador CMS