JUBLER: Kjøpmann Øyvind Øvsthus jubler for gode tall og fornøyde kunder.
JUBLER: Kjøpmann Øyvind Øvsthus jubler for gode tall og fornøyde kunder.

Lokal butikk i vekst - frykter ikke Rema-gigant

Kjøpmann Øyvind Øvsthus er klar på hva som gjør Meny Greverud til en suksess, og er ikke bekymret for nye konkurrenter.

Publisert

Snart kommer det en ny Rema 1000 butikk på trappene til Meny Greverud. Kjøpmann Øyvind Øvsthus er positiv til konkurransen.

– Det blir en utfordring under byggeperioden, men konkurranse er positivt, sier Øvsthus. 

Øker bra

Øvsthus kan informere om at butikken har hatt en økning de siste to årene, og at kundetilfredsheten også har økt. 

– Det er sunt med konkurranse, vi må bare være mer frempå, vise hva vi har som de eventuelt ikke har. Vi har fagfolkene i butikken, sier Øvsthus. 

I mars i fjor endret Meny Greverud åpningstidene.

– Det har vært en suksess. Vi har hatt en økning på 1,5 millioner kroner fra mars til desember i fjor og kundeantallet har også økt, sier Øvsthus

Men å ha åpent til 23.00 kommer de ikke til å ha, ifølge Øvsthus. Han er ikke enig i at den siste timen er lønnsom for butikken.

– Det er en kostbar time og er ikke verdt det, sier Øvsthus.  

PS! Saken fortsetter under bildet!

GREVERUDS GLADLAKS: Øyvind Øvsthus har ståltro på sin Meny-butikk, og fremhever ferskvaredisken som en av de største suksessene.
GREVERUDS GLADLAKS: Øyvind Øvsthus har ståltro på sin Meny-butikk, og fremhever ferskvaredisken som en av de største suksessene.

 Spennende om høsten

– Vi har fokus på ferskvare, folk handler ofte fra mandag til torsdag på Rema, og i helgen hos oss. De som jobber her har en forståelse og interesse for mat, sier Øvsthus. 

Nå gleder han seg til høstsesongen med lam på menyen.

– Høsten er en spennende periode for oss ettersom vi skjærer hele dyr selv, sier en entusiastisk Øvsthus. 

Satser på lærlinger

SATSER PÅ LÆRLINGER: F.v. Sarah Nilsen, butikkslakterlærling, Stine Marie Bråthen, sjømathandellærling og kjøpmann Øyvind Øvsthus.
SATSER PÅ LÆRLINGER: F.v. Sarah Nilsen, butikkslakterlærling, Stine Marie Bråthen, sjømathandellærling og kjøpmann Øyvind Øvsthus.

Øvsthus er svært opptatt av å satse på lærlinger for å bygge kompetanse og mener det er et stort fortrinn for butikken at de har faglig flinke ansatte. 

– Det gjelder å ha de rette personene på den rette plassen. Er kunnskapen på plass går ting lettere. Hemmeligheten bak suksessen vår er de ansatte, sier Øvsthus.