POP-UP-EVENTS I HVERVENBUKTA: Fra 6. juli til 2. august hadde de fire kunstKALL-kunstnerne fra Rosenholm Campus ansvar for en kunstfestival i den historiske Paviljongen fra 1740 i Hvervenbukta hvor de hver eneste uke måtte presentere nye utstillere og pop-up-events. Her var det et rikelig utvalg av keramikk, fotokunst, billedkunst og tekstilkunst i tillegg til spennende workshops og opplevelser for store og små. Foto: Privat

Byr på tre uker med pop-up-kunst på Kolbotn torg

Førstkommende lørdag skal det åpnes en splitter ny pop-up-butikk på Kolbotn torg.

Publisert

– Vi ønsker alle besøkende hjertelig velkommen! sier kunstnerne Cecilie Sveen, Reidun Falk, Kristin Vibeke Jørgensen og Tone Hermansen, som står bak kunstKALL (red. anm.: Kunst og Kultur for Alle) .

For ett drøyt år siden åpnet det sistnevnte kunstnerkollektivet et kunstsenter på Rosenholm Campus. I sommer hadde de ansvar for en kunstfestival i den historiske Paviljongen fra 1740 i Hvervenbukta der de i fire uker sørget for pop-up-events, spennende workshops og opplevelser for store og små.

Nå gleder de seg til å åpne en pop-up-butikk på Kolbotn torg lørdag 24. oktober. Lokalet ligger rett over Vinmonopolet og ved siden av OMA-gjenbruksbutikk som åpner på Kolbotn torg samme dag.

Stor salgsutstilling

Butikken skal åpnes med en stor salgsutstilling. Til utstillingen har den kreative firkløveren fra Rosenholm invitert med seg åtte andre flotte kunstnere. Disse er Kirsti Grindheim, Tulla Dahl, Helene Skuterud, Nina Kaaresdatter Staff, Terje J. Langås, André Fjeld, Birgit Grydeland og Margrethe Oleivsgard Stenslund.

– Det blir et stort utvalg av spennende billedkunst og kunsthåndverk. Utstillingen vil bestå av lamper, skulpturer og brukskunst i keramikk, maleri, original grafikk, kunstfoto og kunsttrykk, trash-art, plexiglass-kunst, kunst og kunstkort, sier billedkunstner Reidun Falk.

Frem til 14. november

I tillegg til salgsutstillingen planlegges det et mangfold av aktiviteter for publikum.

– Kunstarrangementene i pop-up-butikken vil bli annonsert gjennom vår Facebook-side fortløpende (KunstKALL POP-UP), men vi kan røpe at besøkende kan være med å skape et stort veggmaleri! Det vil også bli tegnebord for barn og «live»-stasjon med kunstnerne i arbeid med mer, sier Falk.

Det er kunstnerne selv som skal være gallerivakter i de tre ukene (frem til 14. november). Reidun Falk sier at det fortsatt er usikkert om pop-up-perioden på torget blir forlenget ytterligere etter disse tre ukene.

Powered by Labrador CMS