STORE TING PÅ GANG: Det hugges og hakkes i hele kommunen for tiden, blant annet på det som skal bli Kolbotn Hage i Ormerudveien på Kolbotn.

Sjekk forskjellen!

Se video av hvordan byggeplassene ser ut nå, og swipe deg gjennom forandringene fra tomt til tomt!

Publisert

I løpet av de neste årene skal det flytte tusenvis av mennesker inn til Oppegård, og de må ha et sted å bo. Eiendomsmarkedet er i konstant bevegelse, og det gjelder både på nytt- og bruktfronten.

Overalt i kommunen jobbes det med spennende, store og små boligprosjekter. I løpet av få år, skal det ferdigstilles mange hundre nye boliger her i kommunen, som både skal ta seg av den interne flyttingen og tilflyttingen fra andre kommuner.

Bli med opp i luften

Nå har du mulighet til å se byggeprosjektene på en helt unik måte, og fra fugleperspektiv.

Øverst i saken kan du se en video fra byggeplassene, mens du i bildekollasjene kan se før- og etter-bilder!

Det er ganske nøyaktig et halvt år siden vi sist laget en oversikt som dette, og derfor har vi nok en gang tatt turen opp i luften, for å gi deg byggeplassene fra fugleperspektiv.

Siden sist, har flere av tomtene som ikke en gang var påbegynt, blirr hugget og hakket på, og det går i et rasende tempo.

Vi har derfor bladd litt tilbake for å gi deg en oversikt over hvordan det så ut mens snøen fortsatt lå på tomtene i vinter, hvordan det ser ut akkurat nå, og hvordan det kommer til å se ut når det står ferdig på de forskjellige byggeplassene. Du kan swipe bildene opp og ned med både fingeren på mobilen din og musen på desktopen din. 

Kolbotn Hage

 Solon Eiendom bygger 121 selveierleiligheter, og hele prosjektet forventes ferdigstilt i fjerde kvartal 2017. 

KOLBOTN HAGE: Her ser du Kolbotn Hage-prosjektet i Ormerudveien for et halvt år siden og i dag.

 

Kolbotn Hengende Hage

 Dette er det andre store byggeprosjektet som er påbegynt i Ormerudveien. Også her er det Solon Eiendom som bygger ut, og villaleilighetene blir totalt 25 i antallet. Prosjektet forventes å stå ferdig og innflyttingsklart fjerde kvartal 2017.

KOLBOTN HENGENDE HAGE: Her ser du Kolbotn Hengende Hage i Ormerudveien for et halvt år siden og i dag.

 

Odlo Fabrikker

Bolig- & Eiendomsutvikling AS bygger ut totalt 61 selveierleiligheter i og rundt  den gamle fabrikken på Greverud. 19 av leilighetene befinner seg i den gamle fabrikken, mens de 42 andre er fordelt på to nye blokker som er anlagt på plassen, Prosjektet er ventet ferdigstilt første kvartal 2017.

ODLO: Her ser du Odlo Fabrikker på Greverud for et halvt år siden og i dag.

 

Frøyatun

Selvaag Bolig AS bygger ut 22 rekkehus nederst i Ormerudveien på Kolbotn. Prosjektet er forventet ferdig sommeren 2017.

FRØYATUN: Her ser du Frøyatun på Kolbotn for et halvt år siden og i dag.

 

Marietunet

Dette er den nyeste delen av Kornmoenga, på Sætres Kjeksfabrikks gamle tomt på Tårnåsen. Her bygger Selvaag Bolig AS 66 leiiligheter, og den nye delen forventes å stå ferdig i juni 2017.

MARIETUNET: Her ser du Marietunet på Kornmoenga på Tårnåsen for et halvt år siden og i dag.

 

Kantor Terrasse

 Nå skal "hullet" på Kolbotn fylles, og tettes igjen med 70 nye leiligheter. Det er Kantor Terrasse AS som står bak utbyggingen, som forventes å stå komplett og ferdig i januar 2017.

KANTOR TERRASSE: Her ser du Kantor Terrasse for et halvt år siden og i dag.

Mange skal bo her

Per i dag bor det rundt 27.000 innbyggere her i vår lille kommune, men veksten er eksplosiv, og som en hovedstadsnær kommune, kommer vi til å vokse oss enda større i årene som kommer.

Befolkningsframskrivinger fa Kompas viser en forventet befolkningsøkning i Oppegård på over 5000 mennesker fram mot 2030. Det tilsvarer en årlig vekst på rundt 1,5 prosent. Faktisk er det slik at når nyttårsrakkettene går i luften på nyttårsaften i år 2013, er det beregnet at det kommer til å bo 32018 mennesker her i det som er dagens Oppegård, og da har vi ikke regnet med befolkningstallet etter at vi blir sammenslått med Ski.

Det skal mer eller mindre bygges i hele kommunen, og utbyggingene følger i svært mange tilfeller rundt skolene våre og jernbanenære områder.

Oppegårds arealstrategi er å fortette langs jernbanen. Det er der de store ut byggingsprosjektene kommer i årene framover. Det vil i hovedsak bli bygd leiligheter.

Her skal det bygges

De store utbyggingsprosjektene de neste ti til femten årene vil først og fremst komme i Kolbotn sentrum og på Myrvoll. I boligprogrammet er det lagt til grunn en utbygging i hele kommunen på rundt 150 boliger i snitt per år.

I Kolbotn skolekrets er det lagt til grunn totalt 750 boliger frem mot 2030.

Som følge av vedtatt utbygging på Myrvoll er det lagt inn 200 rekkehus og 520 leiligheter i Sofiemyrtoppen skolekrets. På Tårnåsen er det lagt inn planer for 70 boliger.

Det er ikke bare nord i kommunen det skal bygges. I Greverud skolekrets er det lagt til grunn bygging av 400 boliger i samme tidsperiode. Helt i slutten av perioden er det lagt inn 100 boliger som er knyttet til en forventet utvikling rundt Oppegård stasjon.For Østlis del er det lagt inn 125 boliger for å ta høyde for at det kan komme enkelte boligprosjekter innenfor skolekretsen frem mot 2030.

Det blir spennende å se hvordan det ser ut om et halvt år fra nå!

Powered by Labrador CMS