– Trist å miste skiløypa

Se hvordan det gikk da Cornelia og Ingrid trosset måkingen av driving rangen på Greverud.

Publisert

Lørdag møtte unge og eldre skiløpere opp for å protestere mot måkingen av driving rangen på Greverud. Opppegård Avis var til stede da Skiforeningen startet måkingen fredag. Dette ble gjort på bakgrunn av den muntlige avtalen som gjelder mellom foreningen og Oppegård Golfklubb: Golfklubben overtar driving rangen mandagen etter Barnas Holmenkolldag på Greverud. Denne aktivitetsdagen ble arrangert forrige søndag. 

Måkingen fredag skapte betydelig harme, og debatten har gått friskt i kommentarfeltet på Facebook-sidene til Oppegård Avis. Lørdag arrangerte langrennsgruppa en aksjon, hvor skiløpere i alle aldre møtte opp for å vise sin støtte til å beholde skiløypa på driving rangen. 

– Tragisk tidlig

– Umiddelbart ble jeg utrolig lei meg da jeg oppdaget måkingen. Står vi stille med lua i hånda, får vi også skjegget i postkassa. Derfor måtte vi si fra nå, sier Paal Rye-Holmboe i langrennsgruppa. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

AKSJONERTE: Denne gjengen med både unge og eldre skiløpere møtte opp for uttrykke sin motstand mot måkingen av skiløypa på driving rangen. (Foto: Sigbjørn Vedeld)


– Dette er tragisk tidlig. Sesongen vår varer i utgangspunktet ut mars. Her går det folk på ski hver eneste dag. Frem til nå har vi klart å arrangere tre karusellrenn. Vi håpte å arrangere det fjerde på tirsdag. Så skjer dette her. 

Paal Rye-Holmboe forteller at for å få litt rennfølelse, fikk skiløpere fra Drøbak og Ås gå bakerst da Oppeågrd IL arrangerte klubbmesterskap. 

Møte onsdag

– Vår leder fikk senere epost med spørsmål om det var mulig å arrangere et felles klubbrenn. Vi måtte bare svare som sant er, at nei, det er startet arbeid med å måke skiløypa ut i bekken, sier Rye-Holmboe. 

To av løperne som lørdag nektet å innse at løypa er måkt bort, var 10-åringene Cornelia og Ingrid. Selv om runden var humpete og isete, staket de seg avgårde på en runde rundt driving rangen. 

– Det er trist at skiløypa er borte. Vi håper den kommer tilbake, sier jentene. 

Etter det Oppegård Avis forstår skal Nordre Follo kommune ha et internt møte om måkingen og avtaler mellom partene på Greverud. Kommunen, som er grunneier, skal ha henstilt Skiforeningen og golfklubben om å vente med å måke mer på driving rangen inntil dette møtet er gjennomført. 

Powered by Labrador CMS