BOLLER PÅ SEG: Daglig leder Tom Østby (t.v.) og kjøkkensjef Kjetil Strand Danielsen kan glade konstatere at salget av kanelboller stadig slår nye rekorder.

Kanelbollesalget tar av på Skiveien

I mars startet det som et prøveprosjekt. Nå slår fredagsfesten med kanelboller hos Lunch & Catering stadig nye rekorder.

Publisert

Tidligere var det 7-Eleven i lokalene. For noen år siden overtok Lunch & Catering lokalene. Firmaet, som ble etablert i 1995, har egentlig vært eksperter på baguetter og snitter, men i løpet av de siste månedene har et nytt signaturprodukt hevet seg for det lokale cateringselskapet.

– Vi ansatte Kjetil Strand Danielsen som kjøkkensjef. Han er glad i å bake, og blant annet hatt læretiden hos Pascal i Oslo. I mars lanserte han en idé om at vi skulle innføre kanelboller på fredagene, forteller daglig leder Tom Østby til Oppegård Avis.

Ballet på seg

I starten ble deigen satt i en god, gammeldags Kenwood Major-kjøkkenmaskin.

– De første ukene solgte vi kanskje 30 kaneboller på en fredag. Det ballet sakte på seg, og jeg husker en fredag i april. Jeg var ute på reise og fikk melding om at det var solgt 62 kanelboller, sier Østby.

PS! Saken fortsetter under bildet!

BOLLEFREDAG: Erik (8) og mamma Stine Hagtvedt skulle selvsagt kjøpe kanelboller da det var innom cateringen sist fredag.


Siden har det bare gått en vei. Sist fredag stakk Oppegård Avis innom lokalene i Skiveien 75, og det var en jevn strøm av kunder som skulle sikre seg helgens første søtsak.

– Det har tatt helt av. I dag setter vi ny rekord og ligger kloss opp til 600 solgte kanelboller på én dag, sier Tom Østby.

Ukentlig tradisjon

Kundene Oppegård Avis snakket med sist fredag var rett og slett overbegeistret.

– Det er utrolig kvalitet. Jeg har innført fast, ukentlig tradisjon med å kjøpe 10 kanelboller, sier Thomas Syvertsen.

Erik (8) og mamma Stine Hagtvedt måtte også sikre seg et 5 for 100-tilbud.

VISUELL ANNONSERING: Det er vanskelig å ikke legge merke til plakatene for kanelbollesalget hver fredag.

PS! Saken fortsetter under bildet!


– Kanelboller er digg, sier Erik med et smil.

Større kjøkkenmaskin

Kjøkkensjef Kjetil Strand Danielsen har måttet oppgradere maskinparken på kjøkkenet to ganger etter at bollesalgtet har gått i taket. Hver fredag er han på jobb allerede klokken fire om morgenen for å starte produksjonen, og fra cateringutsalget åpner, er inngangspartiet dekket med boller.

Daglig leder Tom Østby forteller at cateringsselskapet i dag fyller syv årsverk. Hovedsgeskjeften er fortsatt catering og kantineløsning.

– Men det er selvsagt ekstra morsomt at kanelbollene våre er så populære. Vi har allerede fått inn flere bedriftskunder, som skal ha et fast antall hver fredag. Nå kommer det stadig flere forhåndsbestillinger på kanelbollene. Det spørs om vi ikke blir flere som må stå opp fryktelig tidlig fredagene fremover, sier Tom Østby.

Powered by Labrador CMS