KLAR FOR KAMP: Høyres gruppeleder og ordførerkandidat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind er klar for en måned med intensiv valgkamp.
KLAR FOR KAMP: Høyres gruppeleder og ordførerkandidat Cecilie Dahl-Jørgensen Pind er klar for en måned med intensiv valgkamp.

Hvordan skal debatten være?

Høyres ordførerkandidat, Cecilie Dahl-Jørgensen Pind, ønsker seg et saklig og sannferdig ordskifte.

Publisert Sist oppdatert

NB: Dette er et debattinnlegg.

Jeg lar meg stadig overraske over hvordan enkelte politikere tenker det er god strategi å lage skremselsbilder og god gammeldags «drittslenging» om f.eks Høyre for å få frem sin egen politikk. Jeg er altså veldig for å markere forskjeller mellom partiene, men kan det ikke gjøres ved å fremheve egen politikk?

Høyre er for eksempel for at vi skal ha en velferdsmiks, der hovedoppgavene innen velferd skal løses av det offentlige, men at vi også trekker veksler på private og ideelle tilbydere. Jeg tror at en slik ordning gir bedre tilbud, mer mangfold, bedre kvalitet og ikke minst valgfrihet for de som bruker tjenestene. Man kan lære av og inspirere hverandre til bedre tjenester gjennom samarbeid.

Jeg respekterer at andre mener noe annet, og gjør det uten å bruke karakteristikker.

Høyre er også for at vi kommunen vår skal utvikles. Jeg mener at tettstedene våre også fortjener vekst, slik at det er bærekraftig å ha lokale skoler, barnehager og andre kommunale tjenester også i våre mindre tettsteder. Det er ikke alle som er enige med oss her og det er virkelig helt greit. Det viktigste er vel å få frem sin egen politikk og ikke bruke tid på andres politikk.

Høyre har de siste fire årene stemt mot å legge ned 43 sykehjemsplasser fordi vi mener vi trengte alle plassene vi hadde og i tillegg bygge nye. Så har jeg vært hylende uenig i mye av den politikken som har blitt ført i den siste tiden, så da sier jeg hvordan Høyre ønsker det skal være og dropper adjektivene. Som Høyre-politiker fronter jeg selvfølgelig vår politikk, men mener likevel ikke at de som mener noe annet enn Høyre er håpløse politikere som fører en håpløs politikk. Tvert om har de aller aller fleste gode ideer, gode verdier og gode intensjoner. Så kanskje man skal ta seg tid til å lytte, sette seg inn i andres meninger og faktisk anerkjenne at andre også har kloke tanker? For vi vil jo alle det beste for innbyggerne i kommunen, men vi har ulik vei for å nå det målet. Jeg tror at hvis vi av og til tar en svipptur inn på andres veier, så kan vi både lære noe nytt, få nye bekjentskap og kanskje til og med bli enig. Da nytter det ikke å starte samtalen med «Hei din bendelorm! Skal vi gå sammen et stykke på din vei?». Blir nok ikke lange turen da.

Jeg tror ikke den politiske debatten blir et døyt bedre av å bruke alle de dårlige ordene i adjektivboka. Jeg tror heller ikke debatten blir god av å bruke negative karakteristikker og kallenavn. Jeg er derimot helt sikker på at en slik debatt blir fattig og polarisert, og den debatten gidder jeg rett og slett ikke bli med på.

Skjerpings til oss politikere! Snakk om egen politikk og dropp karakteristikker! Og for all del, snakk sant!

God valgkamp og godt valg!

Powered by Labrador CMS