VANT: Charlotte Anderssen vant helgens turnering i Holmenkollen.

Charlotte gjorde det Casper ikke klarte

Mens superstjernen Casper Ruud tapte sin finale i helgen, sikret vårt lokale tennishåp Charlotte Andersen seg edelt metall.

Publisert Sist oppdatert

Joda, det er en viss forskjell på US Open og U12Race i Holmenkollen, men målet til både Ruud og Andersen var det samme: Seier.

GODE VENNER: Selv om Charlotte (t.h.) feide motstanderen Hermine Aass Thøgersen av banen i finalen, er de gode venner etterpå.

11-åringen Anderssen spilte sikkert og effektivt, og vant den nasjonale turneringen hos Holmenkollen TK. Mens Casper Ruud vant seks strake kamper før finaletapet, sørget Charlotte for å feie motstanderne av banen i fem strake kamper. Også i finalen hadde hun god kontroll og vant 4-0, 4-2 over en ett år eldre motstander fra Heming.

God sesong

Selv om tennis er en helårsidrett, har Charlotte hatt en fin «utesesong», og siden mai i år har hun vunnet fire single-turneringer og to double-turneringer i U12-klassen hun fortsatt kan delta i til neste år.

Det er med andre ord liten tvil om at dette er en talentfull ung jente.

Charlotte har funnet fram et ekstra gir i sommer, og får nå stor fart på ballen, slik at motstanderen enten slår feil, eller for kort, slik at hun i neste slag kan avslutte med en vinner. Ikke ulikt spillet til både Casper Ruud og finalemotstander Carlos Alcaraz.

Ny serve

Sommeren er også brukt til å øve inn en ny serve-teknikk. Serven er det viktigste slaget i tennis, og uten en god serve kommer ikke spilleren i gang med spillet.

– Det krever mye trening for å mestre god serving. Serven som nesten alle spillere i verdenstoppen bruker som andre-serve er toppspinn-serve. Denne teknikken gir en sikrere og høyere ballbane over nettet, samtidig som ballen faller tidligere ned, og den spretter høyere slik at den blir vanskeligere å nå for mottakeren, forklarer Andreas Anderssen.

Kvalitet framfor kvantitet

En av hemmelighetene bak suksessen har faktisk vært å spille litt mindre tennis, men å øke kvaliteten på treningen.

– Charlotte har aldri i sine 10 år med tennis spilt så lite som i år, men kvaliteten har vært meget god. Det hjelper lite å ha verdens beste teknikk hvis ballen ikke treffer der hun sikter, forteller pappa Andreas.

ALLSIDIG: I sommer sikret Charlotte seg fire gull i friidrettskonkurransen Sofiemyrlekene.

Krever mye

Han er veldig stolt over den sterke mentaliteten til datteren, både under trening og kamp.

– Charlotte er sterk mentalt på banen og har en evne til å vinne de viktige ballene. Som de aller beste spillerne vinner hun ofte tre eller fire baller på rad, og dette er en egenskap som skiller de beste fra de nest beste, mener pappaen.

Alene igjen

Selv om Charlotte nå er eneste jente fra aldergruppen igjen på Kolbotn som satser på tennis, har hun en god venninnegjeng på tvers av klubbene, og hun blir ofte invitert til spill med jenter fra både Nordstrand, Heming, Holmenkollen og Ullern.

Og er det ikke tennistrening, så har hun både fotball, alpint og friidrett å holde på med.

– Allsidighet er en av nøklene til suksess, ifølge far.

FOTBALL: Selv om Charlotte er et stort talent i tennis, er det fortsatt gøy å spille fotball med venninnen i Kolbotn IL.
Powered by Labrador CMS