TROMMENERDING: – Drum Camp er en slags hyggelig, inspirerende og lærerik sammenkomst med litt trommenerding, en happening som deltakerne vil huske resten av livet, sier Christian Lund.

Trommehelg på Ingieråsen skole

Det var mye trommenerding, musikk, og lyd på Ingieråsen skole sist helg da 25 trommeslagere fra flere nordiske land hadde to-dagers Drum Camp på Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Det var Oppegårds dyktige trommeslager Christian Lund som sørget for det flotte arrangementet i samarbeid med norske trommeguru Erik Smith og danske Søren Frost.

Sistnevnte spiller i blant annet Danmarks Radio Big Band, som er et av verdens beste storband. Både Smith og Frost er blant de mest etterspurte trommeslagere i Skandinavia, og har samtidig en lidenskap for å inspirere og dele sine erfaringer.

Sjette gang på Kolbotn

Frost/Smith Drum Camp er et privat arrangement for trommeslagere som møtes en gang i året for å spille sammen og utveksle erfaringer. Alle deltakere tar med seg egne trommesett og bruker disse gjennom helgen i samspill med dedikerte trommeslagere på alle nivåer og i alle aldersgrupper.

Frost/Smith Drum Camp ble arrangert for niende gang, hvorav seks av gangene ble det spesielle arrangementet holdt på Ingieråsen skole på Kolbotn. De tre resterende arrangementene møttes de på Island, i Danmark og på Vestlandet i Norge.

– Jeg bistår Frost og Smith når arrangementet foregår i Norge. Ingieråsen skole har god akustikk og vi har tidligere hatt gode erfaringer med å holde arrangementet her, så valget var enkelt, sier Lund (50), som er bosatt på Vassbonn.

SJEKK ANTALL TROMMESETT: Alle deltakere tar med seg egne trommesett og bruker disse gjennom helgen i samspill med dedikerte trommeslagere på alle nivåer og i alle aldersgrupper.

25 deltakere

Totalt 25 trommespillere i alderen fra 13 til 70 år deltok i årets arrangement.

– Drum Camp er et spennende arrangement for trommeslagere som spiller i forskjellige band og miljøer. Det er en slags hyggelig, inspirerende og lærerik sammenkomst med litt trommenerding, en happening som deltakerne vil huske resten av livet. Det er også en opplevelse for oss, trommeslagere, å tilbringe en helg sammen med likesinnede, se på hverandres instrumenter, utveksle erfaringer, lære av hverandre, men også gå på kino og spise middag sammen, sier Christian Lund.

Sjekk en liten smakebit av arrangementet her!

I løpet av de to dagene gikk deltakerne gjennom alt fra trommenes historie og ulike stilarter til trommestemming, samspill og teknikk med trommestikkene.

– Det var nok en gang et vellykket arrangement. Etter et par timer med flere stikkeøvelser og grunnkurs i visper, ble det pizzalunch før alle deltagerne spilt en og en med gitarist Bjørn Vidar Solli og bassist Frode Berg, sier Lund.

ÅRETS DELTAKERE: Totalt 25 trommespillere i alderen fra 13 til 70 år deltok i årets arrangement, som ble avholdt på Ingieråsen skole.
MØTTE LIKESINNEDE: Drum Camp er et spennende arrangement for trommeslagere som spiller i forskjellige band og miljøer.

Lokal trommenerd

– Alle er født som trommespillere, men de fleste av oss vokser det fra seg, sier Christian Lund med et smil.

Mange ungdommer og foresatte til barn og unge i kommunen kjenner ham som leder av Vassbonn fritidssenter, men den engasjerte 50-åringen er også kjent som en dyktig trommeslager, og har stilt opp i mange lokale forestillinger og arrangementer.

Lund har spilt trommer siden han var liten. Han ble bitt av basillen i alderen av åtte år da han fikk sitt eget trommesett. Han fikk opplæring og inspirasjon på kulturskolen og spilte i Kolbotn pike- og guttemusikkorps (KPGM). Lidenskapen for slagverkinstrumentet ble bare større og større med årene.

Siden den gang har Lund spilt i flere lokale og regionale musikkprosjekter, og i forskjellige band og orkestre. Han er nå aktuell som medlem i Bandet Solid, som har juleshowet «Jul for swingende» i Ski i desember, og du kan høre den lokale trommenerden fra Vassbonn også i orkesteret til Opals «Aladdin» og i musikken til Scenarios «The pajama game».

Powered by Labrador CMS