RADARPAR: Runar Pedersen og Christoffer Bakke Pedersen kjører for BBP Rallyteam. De vant sin klasse i Rally Telemark.

Pedersen og Pedersen perset

Far og sønn klinte til i Rally Telemark! Se den halsbrekkende videoen fra rallyet!

Publisert

Pappa Runar Pedersen og sønn Christoffer Bakke Pedersen tok i Rally Telemark sin første klasseseier i sin forholdsvis korte rallykarriere.

– Kjempemoro, er de enige om.

NB! Klikk øverst i videovinduet for å se karene i aksjon - inne fra bilen!

Dro til

RADARPAR: Runar Pedersen og Christoffer Bakke Pedersen kjører for BBP Rallyteam. De vant sin klasse i Rally Telemark.

Som Oppegård Avis skrev om i papirutgaven i forrige utgave, var det tre Oppegård-biler til start i NM-runden Rally Telemark. Best gikk det utvilsomt med far og sønn Pedersen, som vant klasse syv og ble nummer 19 totalt av om lag 60 startende.

- Med en forholdsvis motorsvak bil, og kun trekk på forhjulene må vi si oss meget godt fornøyd, sier Runar Pedersen, som i sitt forrige rallyliv kjørte en verstingbil i form at en Lanica Integrale med trekk på alle fire hjulene, slik de beste i Rally Telemark også har.

FULL UTUFTNING: Far og sønn Pedersen kjørte med bakluka åpen i 13 kilometer. Det var bånn gass likevel. Foto: Glenn Olsen.


– Vi satt standarden allerede på den første fartsprøven, og var 16 sekunder foran neste bil klassen, sier senior Pedersen, som for noen år siden ble rammet av kraftig  tinnitus, noe som gjør at hørselen er kraftig redusert.

– Dette må jeg ta hensyn til ved å være veldig tydelig i vanskelige partier. Det går bare bedre og bedre, siner sønn Pedersen.

– Det ble et nesten feilfritt løp, bortsett fra at bakluka spratt opp ble stående oppe i 13 kilometer i full fart Fikk mange kommentarer, men svarte kontant: Hva gjør man ikke for å kommer på TV, ler senior.

Ny bil

Ståle Brastad med Daniel Wolden i høyrestolen stilte i ny bil, en Ford Sierra Cosworth. De gjennomførte endelig et løp og imponerte med flere gode etappetider. De har utvilsomt potensiale til å hevde seg i toppen av en av de hardeste klassene i NM.

Anders Bakke og Simen Fearnley kjørte i historisk klasse med en Porsche Turbo. Planen var å forbedre samspillet i bilen. Det gikk fint helt til en sjikane på siste etappe, som en konkurrent hadde vært borte i og gort så smal at den ble for trang for den brede Porschen, så de måtte en tur i grøfta  og ble stående.

Powered by Labrador CMS