SYNES DETTE ER STAS: Fride Midttun (10), som går på 5. trinn på Sofiemyr skole, synes det er gøy å bruke Chromebook. Hun og alle andre skolebarn i Oppegård får nå en ny, digital skolehverdag som også kan tas med hjem!

Nå skal det satses brett i Oppegård-skolen! Se hva elevene får helt gratis!

Slik blir den nye, digitale skolehverdagen for Fride (10) og alle andre elever i grunnskolen vår.

Publisert

Hele grunnskolen i Oppegård er i ferd med å bli digitalisert. Frem til august 2017 skal det rulles ut 3500 Chrombooks og iPader til elevene.

– Allerede i mars i år får alle kommunens elever på 3. til 7. trinn hver sin Chrombook med touchscreen. Elevene på 1. og 2. trinn får hver sin iPad fra august, og elevene på 8. til 10. trinn får hver sin Chrombook fra august (red. anm.: Chrombooks på ungdomstrinn er litt større enn Chrombooks på barnetrinn og de er uten touch-funksjon), sier ordfører Thomas Sjøvold.

PS! Se bildekarusell øverst i saken, og se video om storsatsningen nederst i saken!

Les også: Nå starter digitaliseringen av Oppegård-skolen

Skal også brukes hjemme

9,5 millioner kroner er bevilget til en av de største satsningene i Oppegård-skolen på mange år. 

GLADNYHET: Leder av levekårsutvalget, Ida Lindtveit, prosjektleder Henrik Helseth og ordfører Thomas Sjøvold holdt en pressekonferanse tidligere denne uken om den digitale satsningen..

Ordføreren er svært tilfreds med investeringen til barna.

– Det har vært bevilget penger til denne satsningen over flere år, men vi har bestemt oss om å ta alt på ett år for å få effekt av teknologien raskere, sier Sjøvold.

Han håper at digitaliseringen av grunnskolen vil gi et ytterligere løft i forhold til skoleresultater. 

Alle maskinene som skal deles ut til elevene, skal brukes av elevene både i læringsarbeid på skolen og i læringsarbeid hjemme, og de skal styres gjennom ulike adminkonsoller.

Les også: Nå får alle elevene nettbrett!

– Skulle din Chromebook eller iPad blitt stjålet, kan vi deaktivere den sentralt og ma- skinen vil være ubrukelig. Blir maskinen ødelagt ved uhell, skal den byttes til en ny ma- skin, sier Helseth.

PS! Saken fortsetter under bildene!

FÅR NYTT UTSTYR: Elevene på 5. trinn på Sofiemyr skole, synes det er gøy å bruke Chromebooks. I mars får de Chrombooks med touchscreen.
FÅR NYTT UTSTYR: Elevene på 5. trinn på Sofiemyr skole, synes det er gøy å bruke Chromebooks. I mars får de Chrombooks med touchscreen.

Opplæring i forkant

SYNES DETTE ER TOPP: Elevene på 3. til 7. trinn får slike Chromebooks i mars. Ass. rektor på Sofiemyr skole, Kjetil Myklebust er fornøyd med satsningen.

Det er lagt opp til fortløpende kompetanseheving hos lærerne før utdeling av Chrombooks og iPader til elevene. Selve utdelingen vil skje på foreldremøter, som skal arrangeres på alle trinn i uke ni og ti, og i august. Foreldreansvar og kort innføring i bruk av maskinene, samt fokus på nettvett står også på programmet.

– Barna lærer IKT raskere. Det er derfor viktig at foreldrene involverer seg i det de lærer og gjør på nettet helt fra starten av, og følger med på barnas nettbruk, sier prosjektleder Henrik Helseth.

Han understreker at digitale ferdigheter har vært blant de fem grunnleggende ferdighetene i Kunnskapsløftet siden 2006.

– Målet med innføring av digital skolehverdag er å øke elevenes faglige og personlige utbytte av skolegangen, og tilby en undervisningshverdag med relevans til samfunnet utenfor skolen, sier han.

– Bedre og rimeligere

Klikk play for å se video!

Helseth påpeker at løsningen med Chromebooks er vesentlig bedre, enklere og rimeligere enn om løsningen som i dag skulle vært basert på bruk av PC-er.

– Chromebooks på barnetrinn har touch-funksjon og kan også brukes som nettbrett, samtidig som de har full tastatur og kan fungere som vanlige PC-er, sier han.

Powered by Labrador CMS