ELLEVE SMITTETILFELLER: Oppegård Avis har skrevet om det nye utbruddet av covid-19 tilknyttet Follo LMS som ble kjent fredag forrige uke.

To dager uten koronasmitte

Det har ikke vært meldt noen positive smittetilfeller i Nordre Follo siden onsdag. I går ble ansatte ved Follo LMS testet på nytt. Kommunen forventer å få svar på disse testene i dag.

Publisert

Totalt har kommunen innrapportert tre dødsfall og 144 smittetilfeller per 24. september.

Etter det lokale utbruddet med elleve smittetilfeller tilknyttet Lokalmedisinske Senter (LMS) ved Ski sykehus, som ble kjent fredag forrige uke, har det nå de to siste dagene ikke vært meldt noen positive smittetilfeller i Nordre Follo.

Samtidig opplyser kommunen om et dødsfall natt til torsdag blant en av pasientene som var innlagt på den koronarammede avdelingen for kommunale akutte døgntjenester og mottaksavdelingen ved Follo LMS.

– Pasienten var blant pasientene som hadde testet positivt på covid-19, men den direkte dødsårsaken er ikke relatert til covid-19, presiserer kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

Får testsvarene i dag

Siden fredag forrige uke har kommunen innrapportert totalt elleve smittetilfeller tilknyttet Follo LMS, hvorav fem tilfeller var registrert hos ansatte og seks hos pårørende/pasienter.

I går, torsdag 24. september ble alle ansatte ved Follo LMS testet på nytt.

– Ved et utbrudd er det vanlig å reteste teste igjen etter tre dager. Vi forventer å få svar på disse testene i dag, sier Johnsen Myhrvold.

Powered by Labrador CMS