UTBRUDD: Fire av de smittede er i kategorien ansatte og seks i kategorien pasient/pårørende, opplyser Nordre Follo kommune.
UTBRUDD: Fire av de smittede er i kategorien ansatte og seks i kategorien pasient/pårørende, opplyser Nordre Follo kommune.

Ti personer tilknyttet Ski sykehus er koronasmittet

To nye tilfeller er avdekket. Ett av de siste smittetilfellene har tilknytning til et utbrudd ved en helseinstitusjon i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Mandag forteller Nordre Follo kommune i en pressemelding at ytterligere to personer med tilknytning til utbruddet på Follo Lokalmedisinske Senter (Follo LMS) ved Ski sykehus er bekreftet smittet med Covid-19.

Tilfellene ble meldt søndag kveld og mandag morgen. De tre smittede er i kategorien pasient/pårørende, ifølge kommunen.

Knyttet til helseinstitusjon i Oslo

Ett av disse smittetilfellene har tilknytning til et utbrudd ved en helseinstitusjon i Oslo. Det bekrefter kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

- Vi tilhører samme bo- og arbeidsregion som flere av de rammede kommunene rundt oss, og det er naturlig at vi ser smitte på tvers av kommunene, sier Myhrvold.

Hun påpeker at smittesporingen er gjennomført og nærkontakter er satt i karantene.

- Det er ikke unaturlig at det kan komme flere tilfeller tilknyttet utbruddet ved helseinstitusjonen, sier kommuneoverlegen.

Ti personer smittet

Sist fredag gikk Nordre Follo kommune ut med nyheten om at 36 personer er testet etter to smittetilfeller ved Ski sykehus.

På en pressekonferanse samme kveld opplyste kommuneoverlegen og ordføreren at ytterligere fem personer knyttet til Ski sykehus er smittet av covid-19. Søndag ble ett nytt tilfelle avdekket, og mandag kom altså to nye.

Det er nå til sammen ti personer som er bekreftet smittet i forbindelse med utbruddet ved Follo LMS, som driftes i samarbeid mellom flere kommuner i Follo. Fire av de smittede er i kategorien ansatte og seks i kategorien pasient/pårørende.

Nordre Follo kommune har invitert til pressekonferanse om smittesituasjonen tirsdag 22. september klokken 15:00.