COVID-19 I NORDRE FOLLO

KOMMER MED TILSVAR: Marius Borge, sportslig leder i Kolbotn IL Håndball. Foto: Privat
KOMMER MED TILSVAR: Marius Borge, sportslig leder i Kolbotn IL Håndball. Foto: Privat

– Dette er dramatisk for oss

Kolbotn IL Håndball håper på at alle de stengte gymsalene i tidligere Oppegård kan åpnes så fort som overhodet mulig. – Vi har barn og ungdom som skriker etter å få drive sin favorittaktivitet, sier sportslig leder Marius Borge.

Publisert Sist oppdatert

VMandag 24. august fikk Oppegård Avis tips om at gymsalene ved blant annet Ingieråsen og Hellerasten skoler ikke lenger kan leies ut til idrettslagene på kveldstid. Håndballgruppen på Kolbotn er hardt rammet av dette.

Vårt ønske er å få åpnet opp alle gymsalene så fort som overhodet mulig. Vi har barn og ungdom som skriker etter å få drive sin favorittaktivitet, så om vi kan gjøre noe fra idrettens side, stiller vi selvsagt opp.

Marius Borge, sportslig leder i Kolbotn IL Håndball

– Det er mellom ti og tolv håndballag som er berørt av dette, med til sammen 200 til 250 spillere. Så dette er dramatisk for oss, sier Marius Borge, sportslig leder i Kolbotn IL Håndball.

Han sier de lokale håndballagene er kreative og trener utendørs, men nå har de gjort det siden april.

– Vårt ønske er å få åpnet opp alle gymsalene så fort som overhodet mulig. Vi har barn og ungdom som skriker etter å få drive sin favorittaktivitet, så om vi kan gjøre noe fra idrettens side, stiller vi selvsagt opp, sier Borge.

Les også: – Vi har kun sagt midlertidig nei til idretten

– Vi følger smittevern

Sportslig leder i håndballgruppen vil også presisere følgende:

– Kolbotn idrettslag (KIL) er på ingen måte mot smittevern. Vi følger smittevern og jobber tett med både idretten sentralt og med lokale myndigheter for å legge til rette slik at vi kan drive med idretten vår og holde oss unna smitte, sier Borge.

Han sier hele KILs virksomhet er tuftet på frivillighet og at man drar lasset sammen.

– Vi stiller selvsagt opp og tar vår del i vasking eller andre oppgaver som kreves for å få lov til å bruke gymsalene, inntil mer permanente løsninger er på plass. Vi gjør jo allerede dette etter alle treninger i idrettshallene og er blitt gode på veiledere og ikke minst rutiner rundt renhold, sier Borge.

Videre sier han at idrettslaget er vant til lagidrett og stiller gjerne med en hjelpende hånd til kommunen.

– På et lag så må man hjelpe hverandre for å bli gode. Vi hjelper gjerne kommunen om det kan bety at vi kommer i gang raskere. De må bare å spørre oss.

– Ordningen fungerer fint

Vedrørende påstand om at mye håndsprit og andre vaskeartikler forsvinner fra skolene på kveldstid, sier han følgende:

– I både Sofiemyrhallen og Greverudhallen står dette fremme slik at idrettslagene selv kan rengjøre lokalene etter sin økt, og det virker ikke som det blir noe borte der. Denne ordningen fungerer fint for våre lag og utøvere, sier Borge.

Les også: – Det stjeles mye håndsprit og renholdsmidler fra skolene

– Full åpning 1. september

Rådgiver for idrett og friluftsliv i Nordre Follo kommune, Sindre Rønning, presiserer at det ikke er kommuneadministrasjonen som har stengt gymsalene.

Det viser seg at kommunen har overtatt ansvaret for utleie av gymsalene fra mandag denne uken uten at smittevernrutinene har blitt etablert. Oppegård Avis har i dag intervjuet rektor Erling Berrum ved Ingieråsen skole. Ifølge ham var han nødt til å stenge tilbudet for idretten i påvente av at rutinene er på plass.

– Idretten og kommunen jobber nå sammen om en full åpning av alle gymsaler og aktivitetslokaler tirsdag 1.september, utstyrt med nødvendig renholdsartikler og rutiner, for at brukerne kan avholde sin aktivitet, sier Rønning.

– Måtte bruke gymsalen til foreldremøter

Rektor ved Hellerasten skole, Grete Skaug, sier at hun ikke har opplevd at smittevernutstyr er stjålet fra skolen, og understreker at hun ikke har hatt som intensjon om å stenge gymsalen ved skolen for utleie som følge av manglende rengjøringsutstyr.

– Hellerasten skole har riktignok utsatt utleie til å starte fra og med onsdag 26. august. Dette fordi vi måtte bruke gymsalen til alle foreldremøtene ved skolestart. Møtene er nå gjennomført, til fordel for foreldrene og hjem-skole samarbeidet, sier rektoren.

Hun påpeker at det er i tråd med tidligere rutiner for utleie at skolen kan gi beskjed om endringer, dersom gymsalen må benyttes av skolen på kveldstid.

– På Hellerasten er idretten velkommen! Vi har også i flere år gitt barnehager mulighet til å bruke gymsalen i ledig tid i timeplanen vår. Dette skoleåret er det 7. klasser på Tårnåsen og en alternativ opplæringsklasse som har behov for å låne tid. Foreløpig avventer vi det i noen uker på grunn av anbefalingen nå om å holde utegym på skolene, sier Grete Skaug.

– Vanlig aktivitet på Tårnåsen

Rektor Nina Kristin Sæthre ved Tårnåsen skole sier gymsalen på Tårnåsen ikke er stengt. Hun sier det er vanlig aktivitet på kveldstid der.

– Ingen har stjålet antibac eller rengjøringsutstyr fra skolen heller, for det har vi ikke hatt ute, sier Sæthre, og legger til at alle er gode på smitteverntiltak.

Powered by Labrador CMS