COVID-19 I NORDRE FOLLO

STENGT FOR IDRETTEN: Gymsalene leies av idrettshallene på kveldstid. Det aktuelle bildet ble tatt i gymsalen på Ingieråsen skole ved en tidligere anledning. Arkivfoto: Oppegård Avis

– Det stjeles mye håndsprit og renholdsmidler fra skolene

Flere foresatte reagerer på at gymsalene ved Ingieråsen, Hellerasten og Tårnåsen skoler er nå stengt for bruk av idrettslagene. Årsaken til dette er at kommunen ikke klarer å skaffe nok håndsprit og renholdsmidler til disse skolene.

Publisert Sist oppdatert

Foresatte, som har tipset Oppegård Avis om dette, reagerer også på forskjellsbehandling i denne saken.

"Gjelder dette også skolene i tidligere Ski kommune eller det er kun gymsalene i tidligere Oppegård som har blitt stengt?" lurer foresatte på.

– Avgjørelsen er tatt av rektorene

I forbindelse med saken har Oppegård Avis kontaktet utvalgslederen for oppvekst, idrett og kultur i Nordre Follo kommune.

– Jeg har nettopp snakket med kommunalsjefen i Nordre Follo. Hun presiserer at avgjørelsen om å stenge gymsalene er tatt av rektorene ved de ovennevnte skolene, og ikke av kommuneadministrasjonen, sier utvalgsleder Camilla Hille (V).

Hun sier at kommunalsjefen ikke har en oversikt over hvilke andre skoler som ikke har utlån av gymsaler.

– Det er sikkert flere skoler med samme situasjon, sier utvalgslederen.

Oppegård Avis oppdaterer saken i løpet av formiddagen.

Mer smitte på skoler og barnehager i tidligere Ski

Oppegård Avis har skrevet at per i dag har det blitt rapportert om mer smitte ved kommunale virksomheter som skoler og barnehager i tidligere Ski kommune enn i tidligere Oppegård.

Det startet med påvist smitte hos to kommuneansatte (ved Vestråt barnehage i Ski og en ansatt på SFO på første trinn ved Vevelstadåsen skole på Langhus) for to uker siden. 61 barn og 16 voksne ble satt i karantene som følge av dette.

I midten av forrige uke ble også 14 barn og 14 ansatte ved Siggerud barnehage satt i karantene etter at en barnehageansatt hadde fått påvist smitte.

Søndag gikk korona-alarmen ved Flåtestad ungdomsskole i tidligere Oppegård. Her fikk en person påvist covid-19. Som følge av dette ble 15 ytterligere personer satt i karantene. Av personvernhensyn ønsker ikke rektoren å si om det gjelder ansatte, elever eller begge deler.

Stjeles på kveldstid

– Hvorfor ble kun de tre gymsalene i tidligere Oppegård stengt som følge av mangelen på rengjøringsmidler? Eller mener dere at det stjeles mer av dette fra skoler i tidligere Oppegård enn i Ski?

– Det vet vi ikke noe om, men ifølge noen av rektorene ved de aktuelle skolene forsvinner det mye håndsprit og rengjøringsmidler fra haller/gymsaler på kveldstid. Rektorene sier de er bekymret for at det ikke gjennomføres nok renhold i gymsalene som følge av dette. Om gymsalene ikke blir rengjort, må de holdes stengt, sier Hille.

Hun sier at det har blitt vedtatt politisk at i utgangspunktet skal gymsalene være åpne for utleie så lenge smittevernreglene følges.

– Vårt mål er å holde alle tilbud åpne, også gymsalene, men da må idrettslagene sørge for godt smittevern. Idrettslagene må gjøre sin del av dugnaden for at tilbudene kan holdes åpne. Mitt inntrykk er at idretten selv er positive til dette og har stor forståelse for at vi alle må gjøre vår del av jobben for å hindre smitte, sier Hille.

Får påfyll på onsdag

Utvalgslederen sier det skal utleveres mer renholdsutstyr til gymsalene. Hun forventer også at utlånet gjennopptas på de skolene som holder tilbudet stengt.

– Onsdag kommer det påfyll av rengjøringsmidler. Idrettslagene må da selv sørge for at det er kontroll på dette, sier Hille.

Samtidig understreker hun at det kan og skal stilles strenge krav til smittevern som en forutsetning.

– Slurves det med smittevern, må tilbudet stenges ned, slår hun fast.

Innfører nye rutiner for renhold

Det skal også komme nye renholdsrutiner på plass i løpet av denne uken, ifølge Hille.

– Kommunen skal gå ut med tydelig informasjon til alle skoler og idrettslag, med både klare rutiner for renhold og forventninger om å holde tilbudet åpent så lenge det er smittevernfaglig forsvarlig, sier hun.

Videre sier utvalgslederen at hun er stolt over at Nordre Follo kommune langt på veg holdt en god del tilbud åpne mens mange andre kommuner valgte å stenge mye ned.

– Jeg håper vi fortsatt kan holde det meste åpent, men det må alle ta sin del av ansvaret, sier Hille.

Siste status: COVID-19 I NORDRE FOLLO

 • Antall innrapporterte smittetilfeller per i dag: 122 personer. Tre personer døde på Ahus (22. mars, 1. april og 10. april).
 • De to første tilfellene i Nordre Follo ble registrert onsdag 11. mars. Begge er knyttet til utbrudd i utlandet. I løpet av kvelden torsdag 12. mars ble det meldt inn ni nye tilfeller.
 • Det var ikke påvist smitte av covid-19 i nesten en måned (i perioden fra 27. juni og til og med 23. juli ble det innrapportert om 103 smittetilfeller).
 • 24. juli startet en ny smittekjede. Her kan du se en oversikt over antall innrapporterte smittede i perioden siden den gang:
 • 24. august: 2 meldte tilfeller
 • 23. august: 1 meldt tilfelle
 • 21. august: 1 meldt tilfelle
 • 20. august: 2 meldte tilfeller
 • 17. august: 1 meldte tilfeller
 • 14. august: 1 meldt tilfelle
 • 8. august: 1 meldt tilfelle
 • 7. august: 1 meldt tilfelle
 • 6. august: 2 meldte tilfeller
 • 29. juli: 1 meldt tilfelle
 • 28. juli: 2 meldte tilfeller
 • 20.-26. juli: 3 meldte tilfeller
 • OBS! Ifølge VG har Nordre Follo 127 personer som er smittet med covid-19 per i dag hvorav åtte personer er innlagt på sykehus. Registreringene til VG baserer seg på folkeregistrert adresse til smittede. I noen tilfeller kan den smittede oppholde seg, og få behandling, i en annen kommune enn der vedkommende er folkeregistrert.
Powered by Labrador CMS