FØLGER MED: – Det skal lite til før smittesituasjonen gjør at vi må ha langt sterkere tiltak, sier ordfører Hanne Opdan. Dette bilder er fra en av pressekonferansene da den britiske mutanten ble oppdaget i Nordre Follo.

Strenge tiltak i Oslo: – Vi følger nøye med på situasjonen

Nordre Follo avventer. – Vi er forberedt på at situasjonen kan endres raskt.

Publisert

Tiltakene i Nordre Follo kommune blir foreløpig ikke endret.

Oslo innførte søndag kveld en rekke strengere tiltak, blant annet stenger de butikker og serveringssteder, det blir rødt nivå på videregående skoler, organiserte fritidsaktiviteter for alle over 20 år frarådes og det anbefales at man unngår alle private besøk og sammenkomster.

For øyeblikket er smittenivået i Nordre Follo lavere enn i Oslo, og ingen tiltak endres i dag, skriver kommunen i en pressemelding søndag kveld.

– Vi følger nøye med på situasjonen og ser dessverre at en økende andel av smittede i regionen har den muterte varianten. Dette vil ha stor betydning for hvilke tiltak som blir nødvendig framover. Per i dag har vi et lavere smittetrykk i Nordre Follo, men smittesituasjonen er fremdeles meget sårbar og ustabil. Vi er forberedt på at situasjonen kan endres raskt, sier kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold i pressemeldingene fra Nordre Follo kommune.

Test ved minste mistanke

For å ha kontroll på spredningen av viruset, er det viktig at folk tester seg, slik at man får sporet smitten og satt personer i karantene, så de ikke bringer smitten videre. Myhrvold oppfordrer alle til å teste seg ved den minste mistanke om Covid-19.

KOMMUNEOVERLEGEN: Kerstin Anine Johnsen Myhrvold.

– Er du usikker på om du har symptomer på Covid-19, så bør du teste deg. Det kan være vanskelig å skille symptomene fra andre luftveisinfeksjoner og allergi. Dette gjelder for eksempel hodepine, sår hals og tett/rennende nese. Alle voksne og ungdommer bør derfor ha lav terskel for å teste seg, sier Myhrvold.

Innbyggere kan teste seg på Kolbotn og i Ski. Du bestiller time på kommunens nettside.

Viktig å følge anbefalingene

Ordfører Hanne Opdan følger også situasjonen tett.

– Slik situasjonen er for øyeblikket er dagens tiltak tilstrekkelig. Men det skal lite til før smittesituasjonen gjør at vi må ha langt sterkere tiltak.

Det er derfor viktigere enn noen gang at alle følger forskrift og anbefalinger.

- Vi er forberedt på å iverksette nødvendige tiltak på veldig kort varsel dersom dagens tiltak ikke er tilstrekkelig sier Opdan.

Powered by Labrador CMS