Covid-19 i Nordre Follo

VENTER PÅ DIGITAL LØSNING: Per i dag må du ringe testtelefonen på 33 20 09 93 for å bestille koronatest. Foto: Nordre Follo kommune

Snart kan du bestille koronatest på nett

I løpet av denne uken vil det bli mulig å bestille koronatest på nett, direkte fra kommunens hjemmeside.

Publisert Sist oppdatert

Som innbygger i Nordre Follo kunne du få timebestilling av koronatest på nett fra forrige uke, men på grunn av datatekniske problemer måtte Nordre Follo kommune dessverre utsette oppstart av digital timebestilling av koronatest frem til denne uken.

Mandag 5. oktober er den digitale løsningen fortsatt ikke på plass.

– Vi jobber fortsatt med å løse de tekniske problemene, men satser på at det blir mulig å bestille koronatest på nett i løpet av denne uken, sier fagsjef Ingvild Belck-Olsen i Kommunikasjon og politisk sekretariat i Nordre Follo.

Ressursbesparende

Belck-Olsen sier kommunen har valgt tjenesten Helseboka, som gjør det mulig å bestille koronatest direkte fra kommunens hjemmeside.

TIMEBESTILLING PÅ NETT: I løpet av denne uken kan det bli mulig å benytte seg av tjenesten ved å bestille koronatest på nett, direkte fra kommunens hjemmeside. Skjermdump: Helseboka

I denne løsningen vil du som pasient i forbindelse med timebestilling bli invitert til å besvare medisinske spørsmål som gir grunnlag for en strukturert sykehistorie.

Pasientens informasjon danner grunnlag for en automatisk journalføring direkte inn i eksisterende journalsystem, sortering av hastegrad og automatiske tilbakemeldinger til pasienter som kan tilpasses til hver enkelt klinikk.

Integrert i samme løsning er smarte oppfølgningsfunksjoner som er med på å kvalitetssikre den helsehjelpen som ytes til kommunens innbyggere.

Løsningen med Helseboka er allerede tilgjengelig for 400.000 mennesker i Norge. Utviklerne som står bak den skriver på hjemmesiden at løsningen we ressursbesparende.

"Eksempelvis kan vår timebok håndtere flere tusen avtaler på en dag, håndtere flere teststasjoner med automatisk sortering til riktig stasjon/telt. Ressursene kan brukes på testing i stedet for å bemanne telefonen og organisere innbyggerne", står det på hjemmesiden til Hjemmeboka

Ring testtelefonen om du vil

Inntil videre kan du bestille koronatest ved å ringe testtelefonen på 33 20 09 93.

Telefonen er åpen fra mandag til søndag i tidsrommet fra klokken 08.30 til 11.20 og fra 12.00 til 14.30.

Powered by Labrador CMS