HER ER INNGANGEN: Den midlertidige teststasjonen skal ha inngang fra nordsiden av bygget, like ved parkeringsplassen mellom rådhuset og skateparken. Foto: Nordre Follo kommune.
HER ER INNGANGEN: Den midlertidige teststasjonen skal ha inngang fra nordsiden av bygget, like ved parkeringsplassen mellom rådhuset og skateparken. Foto: Nordre Follo kommune.

Ny midlertidig teststasjon på Kolbotn

I løpet av denne uken skal det åpnes en teststasjon i Kolbotn sentrum.

Publisert Sist oppdatert

Mange innbyggere har i lang tid etterlyst en teststasjon nord i kommunen. Det har vært sendt mange henvendelser fra innbyggerne i tidligere Oppegård siden i fjor høst da kommunen etablerte den nye teststasjonen i Verkstedveien 25C i Ski.

Nå har kommunen endelig besluttet å etablere en midlertidig teststasjon på Kolbotn i tillegg til den permanente teststasjonen i Ski.

– Det er behov for å utvide testkapasiteten. Det er derfor besluttet å opprette en midlertidig teststasjon på gamle Oppegård rådhus, skriver kommunen i en pressemelding.

Den midlertidige teststasjonen vil åpne dører i løpet av denne uken.

Inngangen skal være fra nordsiden av det gamle rådhuset på Kolbotn (se bildet), like ved parkeringsplassen mellom rådhuset og skateparken.

To teststasjoner

Tid for testing skal bestilles på samme måte som tidligere, men du får muligheten til å velge teststasjon, enten den i Ski eller den midlertidige som åpnes på Kolbotn.

Kommunen skriver at det kommer flere detaljer og mer informasjon om blant annet åpningstider for den midlertidige teststasjonen når den er på plass.

Mangler informasjon om transport

Nyheten om den nye teststasjonen ble godt likt av våre lesere, spesielt dem uten bil. Familien til Siri Walberg fra Sofiemyr er blant dem som hadde vanskeligheter med å komme seg til teststasjonen i Ski i forbindelse med testing for Covid-19.

– Vi fikk til slutt skyss med pasientreiser, men det var ikke lett å finne ut av hvor vi skulle henvende oss for å få tak i skyss, sier Walberg.

Hun påpeker at kommunen mangler informasjon om hvordan man får seg til teststasjonen uten bil. For innbyggerne som trenger pasientreiser, anbefaler hun å bestille skyss før klokken 11:00, eller så må det bestilles gjennom fastlegen.

– Og husk å bestille tur/retur. Vi fikk bare en vei(!), så vi måtte finne noen kjentfolk for å komme oss hjem igjen. Det opplevdes som at både kommunen, teststasjonen og fastlegen var i stuss på hvordan de skulle gjøre dette, akkurat som at problemstillingen aldri før hadde vært stilt. Da lurer jeg på hvor mange det er som egentlig burde testet seg, men som ikke får mulighet fordi de mangler bil. Og det er jo ikke så bra, sier Walberg.

– En stor, stor fordel

Nyheten om den nye teststasjonen ble også tema som orienteringssak i det ekstraordinære formannskapsmøtet mandag ettermiddag.

Kommunalsjef Marit Kronborg forklarte at teststasjonen i Verkstedveien i Ski har stor pågang og er åpen syv dager i uken. Kommunen trenger en ny stasjon, og kommunalsjefen sa at etter at det ble jobbet med dette gjennom sist helg, falt valget på tidligere Oppegård rådhus.

– Vi tenker å ha dette på plass så raskt som overhodet som mulig, sa Kronborg.

Responsen fra lokalpolitikerne var utelukkende positiv over nyheten om den ekstra teststasjonen.

– Takk for at vi får teststasjon på Kolbotn. En kraftig oppmuntring om at vi alle skal teste oss ved den minste mistanke. En stor, stor fordel. Nå håper jeg ingen finner på unnskyldninger for ikke å teste seg, sa vararordfører Hans Martin Enger (MDG).

Powered by Labrador CMS