Innførte nye tiltak for å begrense smittespredning

Ekstraordinært kommunestyremøte onsdag kveld vedtok nye, lokale smitteverntiltak.

Publisert Sist oppdatert

Fra torsdag 1. oktober klokken 12:00 gjelder følgende tiltak i Nordre Follo:

  • Påbud om å bruke munnbind på all kollektivtransport når det ikke er mulig å holde en meter avstand til andre. Plikten til å bruke munnbind gjelder ikke for barn under 12 år, eller personer som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind.
  • Forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere uten faste sitteplasser.

Fast sitteplass betyr at deltakerne blir anvist en plass de skal bruke under hele arrangementet. De må ikke ha fått denne plassen tildelt på forhånd ved reservering, nummerte plasser e.l. Det er tilstrekkelig at deltakeren får en plass når de kommer på arrangementet. Så lenge deltakerne har faste sitteplasser kan det altså delta inntil 200 personer på arrangementer.

Gjelder i første omgang til 15. oktober

De nye smitteverntiltakene ble enstemmig vedtatt i et ekstraordinært kommunestyremøte onsdag kveld.

Tiltakene gjelder i første omgang fram til 15. oktober. De blir da vurdert på nytt, melder Nordre Follo kommune på egne nettsider.

Tiltakene er et resultat av smittesituasjonen i hovedstaden og helseministerens oppfordring til nærliggende kommuner om å innføre de samme tiltakene som Oslo for å avhjelpe situasjonen.

Ikke påbudt å registere gjester

Kommunestyret behandlet også spørsmålene om å registrere gjester på serveringssteder og bruk av munnbind i hjemmesykepleien. Her gjelder følgende inntil videre:

  • Nordre Follo kommune innfører ikke påbud om å registrere gjester på serveringssteder, men formidler Helsedirektoratets anbefaling om frivillig registrering.
  • Kommunen følger nasjonale råd for bruk av munnbind i hjemmesykepleien.

Kommunen minner om de viktigste rådene for å hindre smitte: Hold en meter avstand, vask hender, ha god hostehygiene og hold deg hjemme hvis du er syk.

Powered by Labrador CMS