FRA 7 TIL 15 PÅ ET DØGN: Antall smittede tilknyttet Tårnåsen skole har økt fra 7 til 15 siden i går kveld. Foto: Yana Stubberudlien
FRA 7 TIL 15 PÅ ET DØGN: Antall smittede tilknyttet Tårnåsen skole har økt fra 7 til 15 siden i går kveld. Foto: Yana Stubberudlien

Mistenker mutert virus på Tårnåsen skole

Kommunen mistenker et nytt utbrudd med mutasjonssmitte.

Publisert Sist oppdatert

– Hittil er det påvist 15 smittetilfeller knyttet til Tårnåsen skole, sa kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold under pressekonferansen som ble holdt klokken 15:15 torsdag ettermiddag.

I går kveld var antall smittede på denne skolen syv, hvorav fire av tilfellene ble påvist onsdag kveld. Siden den gang har antall smittede tilknyttet skolen økt til 15.

Myhrvold sa under pressekonferansen at siden økningen i antall smittede har vært så rask og eksplosiv, mistenker kommunen at det handler om et nytt utbrudd med mutasjonssmitte i vår kommune.

Totalantallet påviste tilfeller av mutert virus fra Storbritannia er fortsatt 69.

Les også: Den siste risikovurderingen av smittesituasjonen i Nordre Follo

Flere hundre i karantene

Flere hundre innbyggere (226 per i går kveld) som har tilknytning til Tårnåsen skole, er satt i karantene, men kommuneoverlegen har presisert at mange av disse har blitt bedt om det som følge av faglige råd og anbefalinger.

– Det bør skilles mellom en forskriftsfestet karantene, det vil si forpliktet karantene, og en karantene hvor folk som har blitt bedt om det (som følge av faglige råd og anbefalinger om karantene) ikke kan bøtelegges, sa Myhrvold.

Planlegger for åpning på rødt nivå

Det ble også påvist ett smittetilfelle ved Østli skole i går kveld. En klasse tilknyttet 5. trinn er satt i karantene. Dette er det tredje tilfellet ved skolen totalt.

– Skolene planlegger for åpning på rødt nivå fra og med førstkommende mandag, sa kommuneoverlegen under pressekonferansen.

Tiltaksnivået er fortsatt det høyeste (nivå fem), men det skal vurderes på nytt i begynnelsen av neste uke, hvert fall innen torsdag når kommuneoverlegen må publisere neste risikovurdering av smittesituasjonen i Nordre Follo.