273 SMITTETILFELLER OG 14 DØDSFALL: Hittil i januar har det blitt registrert hele seks dødsfall og 273 smittetilfeller hvorav 25 med mutasjonsvirus.

Den verste smittemåneden hittil – FHI ser ingen dramatisk utvikling

Januar er Nordre Follos verste måned i koronapandemien så langt.

Publisert Sist oppdatert

Søndag 24. januar opplyste Nordre Follo kommune at 74 innbyggere hadde testet positivt på covid-19 etter utbruddet på Langhus bo- og servicesenter, som startet tidligere i januar.

Mandag informerte kommunen om åtte nye tilfeller av mutert virus, slik at det nå samlet er 25 bekreftede tilfeller av UK-varianten i Nordre Follo kommune.

Hittil i januar har det blitt registrert hele seks dødsfall og 273 smittetilfeller hvorav 25 med mutasjonsvirus. Denne dystre statistikken gjør januar den verste smittemåneden i Nordre Follo i koronapandemien siden de to første smittetilfellene ble påvist 10. mars i fjor.

Totalt har det blitt registrert 14 dødsfall og 934 smittetilfeller i vår kommune siden de to første tilfellene ble registrert 10. mars 2020.

Til tross for den dystre statistikken, ser FHI ingen dramatisk utvikling:

– Vi ser ikke noen dramatisk utvikling i Nordre Follo. Etter hvert som prøver fra helgen blir ferdige (120 av de totalt 350 er analysert hittil), vil søylene over smittetallene for de siste dagene bli høyere. Kommunen jobber systematisk og veldig godt med testing og smittesporing og ser ut til å ha kontroll på situasjonen. Utbruddet på sykehjemmet er under kontroll. Vi fortsetter å bistå kommunen, sier overlege Preben Aavitsland ved FHI.

273 SMITTETILFELLER I JANUAR: Hittil i januar har det blitt registrert hele seks dødsfall og 273 smittetilfeller hvorav 25 med mutasjonsvirus.
934 SMITTETILFELLER HITTIL: Siden mars 2020 har det blitt registrert 14 dødsfall og 934 smittetilfeller hvorav 25 smittetilfeller med mutasjonsviruset.
14 DØDSFALL: Siden mars 2020 har det blitt registrert 14 dødsfall hvorav seks dødsfall i januar 2021.
Powered by Labrador CMS