SVARER PÅ KRITIKK: Sjefredaktør Thomas N. Witsø-Bjølmer får assosiasjoner til Donald Trump når han leser Knut Oppegaards innlegg i avisen. Til venstre, en av forsidene Oppegaard har reagert på.
SVARER PÅ KRITIKK: Sjefredaktør Thomas N. Witsø-Bjølmer får assosiasjoner til Donald Trump når han leser Knut Oppegaards innlegg i avisen. Til venstre, en av forsidene Oppegaard har reagert på.

Donald Trump, avdeling Oppegaard

Man får de politikerne man fortjener, er det noe som heter. Spørsmålet er hva vi har gjort galt for å ende opp med Knut Oppegaard.

Publisert

Knut Oppegaard har fått nok av Oppegård Avis. Han truer med å bære avisen rett fra postkassen til papirgjenvinning. Så langt alt vel.

Langt verre er det at den profilerte kommunepolitikeren Knut Oppegaard (H) angriper kommunens eneste lokalavis med usakligheter, drøye påstander og skremmende hersketeknikk. Alt uten snev av dokumentasjon.

DEBATT: Les Oppegaards innlegg her
DEBATT: Les redaksjonens tilsvar her

Åpenbart forulempet og tilsynelatende full av konspirasjonsteorier farer Oppegaard frem på en måte som leder tankene til en annen politiker vi ikke ønsker å identifisere oss med.

Å legge skylden på budbringeren av dårlige nyheter er en gammel og velkjent øvelse. I USA har den mest fremtredende politikeren av alle gjort det til sin modus operandi å skylde på mediene når noe går galt. Ved å angripe mediene for ett eller annet, det er ikke så nøye hva, sørger Donald Trump for at den opprinnelige saken blir borte i ståket.

Slik vil vi ikke at det skal være i det lokale ordskiftet i Oppegård. Den til en hver tid pågående debatten i vår kommune føres på anstendig vis av toneangivende personer. Således vil jeg takke både ordfører, rådmann, administrasjonssjef og alle andre meningsberettigede innbyggere for konstruktive innlegg.

Samtidig, når en meningsbærer av Knut Oppegaards format bringer amerikanske tilstander inn vår andedam, må vi rope varsku.

På trumpsk vis tar lokalpolitiker Oppegaard sats i et leserinnlegg i denne avis: «Oppegård Avis er useriøs.» «Oppegård Avis skaper forakt og distanse.» «Oppegård Avis formidler oppspinn.»

«Oppspinn» i Oppegård avis? Det må vel være det samme som Trumps «fake news», Oppegaard?

Høyrepolitikeren gir seg ikke der, han antyder også at avisen med hensikt trykker udokumenterte påstander. Så ille er det visst fatt med denne avis at Oppegaard uten blygsel tyr til å trygle: «Vær så snill å ikke gå på akkord med fakta og sannferdighet!»

Oppegaard tar også i bruk kynisk herkseteknikk i sitt korstog mot avisen. «Jeg ser frem til å ønske Sigbjørn Vedeld velkommen som ny redaktør og jeg håper at han vil jobbe for fortsatt høy kvalitet på avisen.»

Vel, Knut Oppegaard, jeg er sjefen til Vedeld, og jeg har dårlige nyheter til deg. Den nye redaktøren har nemlig stående ordre om å intensivere gravingen, følge politikerne enda tettere, være mer kritisk og vinkle sakene så de blir forstått og lest.

Og bare for å ta den med en kritisk presse: Vi «sår ikke tvil», slik du fremholder. Men vi stiller oss kritiske til kommunens og politikernes evner til å hente ut synergier i Nordre Follo kommune. Akkurat som vi vil stille oss kritisk til en nedbemanning når den tid kommer.

Det er nemlig jobben vår!

Powered by Labrador CMS