FLINKE ELEVER: Adrian Antonsen (snart 13) går i 8. klasse ved Flåtestad skole, og sitter her foran sin personlige datamaskin.

Nå er alle helt på nett!

Siden skolestart har alle skoler i Oppegård hatt sine egne nettbrett og pc-er, og sist fredag ble det offisielt markert på Flåtestad skole.

Publisert

Siden mars har kommunen delt ut nettbrett og pc-er til alle skoleelever i Oppegård.

ALLE SKOLENE: Nå skal alle skolene i Oppegård ha personlige nettbrett og pc-er til sine elever. Her er Flåtestad skole.

Ved skolestart hadde alle sin personlige pc eller nettbrett, og dette ble markert fredag 22. september ved Flåtestad skole.

Du kan lese mer om digitaliseringen av Oppegård-skolene i disse sakene:

Skrivekunsten lever

FLINK: Adrian Antonsen (12, snart 13) i timen på Flåtestad skole.

Adrian Antonsen (12, snart 13) fra Oppegård går i 8. klasse ved Flåstestad skole, og er svært så fornøyd med den nye ordningen.

– Alt går så mye raskere med pc! I tillegg er vi flinke og gjør det vi skal i timen. Jeg tror de fleste er oppmerksomme, og ser på YouTube og slike ting på fritiden, sier han.

Les også: Nettbrettpiloter i Oppegård

Til spørsmålet om han er redd for å glemme skrivekunsten, svarer han:

– Det tror jeg ikke. Vi har jo denne, sier han, og peker på skriveboka som ligger rett ved pc-en.

DIGITAL UNDERVISNING: Alle elevene må følge med på den store skjermen, og kan selv gå inn og skrive noe der - mens alle ser det på skjermen.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Personlig datamaskin

Representant for 10a, Rakel Timmer Endal (15) fra Oppegård, forklarer hva som er bra med den nye ordningen.

– Tidligere måtte vi dele på maskinene, og vi kunne ikke ta dem med hjem. Nå er alle leksene våre lagret på nett, og både vi og læreren har tilgang når vi vil, forklarer hun.

Les også: Verden rundt fra gutterommet

Dette betyr blant annet at man sitte hver for seg og jobbe i samme dokument samtidig, som for eksempel i gruppeprosjekter.

FORNØYD: Rakel Timmer Endal (15) fra Oppegård, representant for 10a, finner ikke mange negative konsekvenser ved den nye ordningen.

Dersom man må være hjemme, kan man også følge undervisningen dersom man ønsker det.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Fortsatt penn og papir

Hun sier at i tillegg til at man får jobbet mer effektivt på pc, er det mer miljøvnenlig! Og om de kommer til å glemme skrivekunsten?

– Nei, det tror jeg ikke. Å skrive er jo noe man gjør uansett. Dessuten er bruker vi penn og papir mye i undervisningen også. Det kan kanskje bli et problem for de aller minste som går rett på nettbrettet, men da må læreren ta ansvar og sørge for at det blir tilstrekkelig skriving, sier hun.

 Les også: Fra pekestokk til smartboard

Dette er fremtiden

Ordfører Thomas Sjøvoll (H) mener kommunen tok riktige valg i desember.

– Dette ser veldig bra ut. I tillegg til bøkene og skriveblokkene, har de fått tilstrekkelige teknologiske hjelpemidler. Det er viktig at skolen henger med på utviklingen og forbereder elevene på det som venter dem i ettertid. Det er nok foreldrene som er mest skeptiske her, sier han og smiler.

PS! Saken fortsetter under bildet!

VENDTE TILBAKE: Ordfører Thomas Sjøvold (H) var selv elev her. Kommunen har siden mars delt ut nettbrett og pc-er til skoleelevene. – Vi vil være på topp, sier han.

VENDTE TILBAKE: Ordfører Thomas Sjøvold (H) er stolt over det nye data-opplegget. Kommunen har siden mars delt ut nettbrett og pc-er til skoleelevene. – Vi vil være på topp, sier han.
Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Bedre kontakt

OPPDATERT: Terje Sand har vært lærer i 40 år! – Det er viktig å følge med i utviklingen, sier han, som også er IT-konsulent.

Lærer Terje Sand avslutter naturfagtimen vi er vitne til med en Kahoot (en nettside hvor man lager egne quiz-er, red.anm.) om bakterier. Sand har vært lærer siden 1977, og vært med på det aller meste innen utviklingen de siste 40 årene!

Les også: Nytt overhode på Kolbotn skole

– Det er viktig å være med på toget! Denne skolesituasjonen kan nesten ikke sammenlignes med hvordan det var før. Nå kommuniserer jeg faktisk bedre med hver enkelt elev enn jeg gjorde tidligere. Jeg kan for eksempel gå inn i et dokument eleven arbeider med hjelpe han eller henne i gang med første setning, forklarer han.

– Alt er mye mer effektivt.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Fakta om saken

  • I desember vedtok kommunen å bevilge penger slik at alle skoleelever får egen pc.
  • I mars begynte de å dele ut utstyr.
  • Ved skolestart hadde alle skoleelever i Oppegård sitt eget nettbrett, eller sin egen pc.
  • Sist fredag ble dette markert på Flåtestad skole.
  • Ordfører Thomas Sjøvold (H) var tilstede.
Powered by Labrador CMS