RANT NED FRA 2. ETG.: Vannet rant ned fra et av toalettene i andre etasje.

Vannlekkasje etter hærverk

Onsdag ettermiddag måtte eiendomsvakten i kommunen rykke ut til melding om vannlekkasje i Kolben kulturhus.

Publisert Sist oppdatert
RANT NED FRA 2. ETG.: Vannet rant ned fra et av toalettene i andre etasje.

– Det var en hærverkssituasjon på et av toalettene i andre etasje, hvor noen hadde tettet vasken på toalettet og satt vannkranene fult åpne. Dette førte til en vannlekkasje ut på gulvet i toalettet. Siden det ikke er sluk i gulvet på toalettet, rant vannet inn mellom vegg/ etasjeskillere og videre ned til gangen i første etasje og videre til teknisk rom, sier virksomhetsleder for drift og vedlikehold i Nordre Follo, Hogne Haug.

Han sier eiendomsvakten ble varslet om hendelsen og dro til stedet for å rydde opp.

Prioriterte teknisk rom

I flere timer etter at vannlekkasjen hadde vært meldt inn, var besøkende i Kolben vitner til mye vannoppsamling på gulvet i første etasje.

– Hvorfor ble det ikke prioritert å fjerne vannet fra stedet med en gang? Hvorfor tok det så lang tid?

– Vannlekkasjen inn til teknisk rom ble prioritert da det her er kritisk utstyr som kan skades av vann, sier Haug.

Han sier at etter at vannet har tørket opp vil de skadede takplatene erstattes. Det vil også bli montert berøringsfrie kraner på toaletter for å hindre nye tilfeller av hærverk.

Mangler fortsatt fliser

Siden midten av august skrev Oppegård Avis flere artikler om manglende vedlikehold av Jan Baalsruds plass. I flere av disse artiklene påpekte vi flere ganger at den utvendige trappen ved inngangen til Kolben mangler flere fliser/heller.

I slutten av september lovet kulturhusleder Lone Schrøder at trappen skulle utbedres i uke 38. Tre uker har gått siden den gang. Siden ingen utbedringer har skjedd ennå, kontaktet vi kulturhuslederen på nytt.

MANGLER FORTSATT: Flisene i trappepartiet ved inngangen til Kolben har ikke kommet på plass ennå.

– Vi har løpende kontakt med leverandøren som skal utføre arbeidet. Det har vist seg vanskelig å få tak i den rette typen fliser. Flisene skal nå være på plass, men været har dessverre vært for dårlig til at de har kunnet foreta utvendig flisarbeid, sier Schrøder.

Powered by Labrador CMS