FRA MYR TIL TRE: Den våte stien forvandles nå til en funksjonell kloppsti som kan stimulere til enda mer turgåing i området ved Kolbotnvannet.

Fantastisk dugnadsinnsats

De siste månedene har turterrenget ved Kolbotnvannet blitt forbedret. Nå kan du snart gå tørrskodd gjennom de mest utfordrende partiene langs vestsiden av vannet.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene har årvåkne tipsere gitt oss små hint om at det har blitt jobbet på spreng i skogen ved Kolbotnvannet. Nå har bildebevisene omsider kommet også.

MOTORVEI: Dette partiet er fullført og ser riktig så innbydende ut.

I det stille har en voksen dugnadsgjeng fått fraktet inn materialer og gjort en fantastisk jobb med å forvandle stiene fra både våte og kronglete, til en «motorvei» for turgåere.

Målet er at den såkalte kloppstien skal bli en naturlig del av en rundtur rundt Kolbotnvannet.

Gjersjøen Rotary

Jobben er utført av en nobel gjeng med herrer fra Gjersjøen Rotaryklubb, med god støtte fra både Den norske turistforening og Naturvernforbundet.

– Dette er en sti på sør-vestsiden av Kolbotnvannet, som går gjennom et vått område som er litt krevende. På denne strekningen, som er rundt 200 meter, bygger vi en kloppsti som gjør at turgåere kommer seg tørrskodd gjennom, forteller Svein Ole Åstebøl fra Gjersjøen Rotary.

Ideen var å bedre fremkommeligheten på Kantoråsen og ikke minst gjøre det lettere for de som ønsker å gå rundt Kolbotnvannet.

– Det håper vi blir en hyggelig forbedring, spesielt for de som vil gå runden rundt Kolbotnvannet. Vi håper det stimulerer til enda flere turer i nærmiljøet, fortsetter Åstebøl.

STEG FOR STEG: Arbeidet har pågått siden i fjor høst og er et godt samarbeid mellom Gjersjøen Rotary, Den norske turistforening og Naturvernforbundet.
BLIR FLOTT: Deler av turen rundt Kolbotnvannet har tidligere gått gjennom vått og vanskelig terreng.

God dugnadsånd

Selv om det arbeidet har blitt mer synlig i det siste, ble det påbegynt allerede i fjor høst. Da med finansiering og senere innhenting av nødvendige godkjennelser fra både kommunen og grunneier Sundt.

– Dette har vært et godt samarbeid og mange hyggelige dugnadstimer har det blitt på oss. Servering har vi også fått underveis, noe som har vært kjærkomment både for arbeidslyst og mot, sier Åstebøl.

Totalrammen for prosjektet beløper seg til rundt 70.000 kroner for materialer. Alt arbeid gjøres på dugnad, først og fremst av medlemmer fra Gjersjøen Rotaryklubb, men med god støtte av både turistforeningen og Naturvernforbundet.

I skrivende stund anslås det ar arbeidet med kloppstien er rundt 70 prosent ferdig, men ildsjelene lover nå å legge inn en real sluttspurt og tar sikte på å være i mål i løpet av november.

TAR DU TUREN?: Målet er å friste enda flere turgåere til å oppdage turstiene rundt Kolbotnvannet.
Powered by Labrador CMS