HER STÅR TIDEN STILLE: I omtrent 20 år har tiden stått stille på Sofiemyr kunstgress. Nå kommer det ny digital tavle som viser tid, temperatur og målresultater.

Nye tider på Sofiemyr

Først kom tribunene, nå kommer resultattavlen. – Det er morsomt at alt er mulig bare man ikke gir seg, sier ildsjel Pål Wirak.

Det er medvind i seilene for dugnadsgjengen som fikk tribunene opp på kunstgresset på Sofiemyr. Med litt ekstra penger igjen i «dugnads-kassen», fant initiativtakerne, med Pål Wirak i spissen, ut at det skulle brukes til resultattavle.

Les også: – Vi vil ha basishall!

– Da vi bygde tribunen, samlet vi inn en del penger for å få den opp, så var det noen penger igjen når vi var ferdig. Da tenkte vi, hvilke andre ting kan være hyggelig og, ikke minst, nødvendig? sier Wirak.

Digital tavle

Beslutningen landet fort på en digital tavle, som skal vise tid, temperatur og målresultat, i og med at den som henger der har vist fem på tolv i omtrent 20 år.

– Det koster en del, så vi undersøkte litt, og utfordret styrene i fotball herrer og kvinner til å være med. Vi stiller halvparten og de kunne dele på resten. Det sa de ja til umiddelbart, forteller Wirak.

Saken fortsetter under bildet.

 

Hyggelig regnestykke

Videre hører det med til historien at Håkon Bekkestad i Kolbotn fotball herrer, kontaktet kommunen i forbindelse med det praktiske, og dermed var også kommunen interessert i å være med på spleiselaget.

– Dette blir et veldig hyggelig regnestykke og veldig, veldig koselig på «stadioen». Kommunen snudde seg fort og spilte på lag med oss med befaring og kvalitetssikring av tribunen, og også nå med resultattavelen. Når de viser litt vilje til å være med, da må vi skryte av Oppegård kommune, sier en fornøyd Wirak.

Les også: Nå er banen ferdig

Tavlen skal etter planen være oppe og fungerende rundt 1. juli, og kanskje blir det flere tilskudd etter hvert.

– Nå står vi igjen med litt penger, og har veldig lyst til å kjøpe et høyttaleranlegg som kan henges i masta og en mikrofon til speakeren, sier Wirak.

Næringslivet kan bidra

I forbindelse med oppføringen av de nye tribunene oppfordrer Kolbotn fotball næringslivet til å bidra i samme ånd med å kjøpe reklameskilt på kunstgresset. Flere har allerede meldt sin interesse, men det er fortsatt plass å fylle.

Powered by Labrador CMS