KORTREIST MAT

TOMATKJEMPE: Tomaten du ser på bildet veier 505 gram.

Sjekk Milans tomatkjempe!

I hagen til Milan Tevanovic (74) fra Kolbotn finner du alt fra salater og gulrøtter til jordskokker og gresskar, men det er tomater som er stoltheten hans.

Publisert Sist oppdatert

Milan Tevanovic, som bor like ved Kapellveien barnehage i Kolbotn sentrum, har bodd på Kolbotn i 50 år, men er opprinnelig fra tidligere Jugoslavia.

Etter at han flyttet til Norge, jobbet han i 13 år med å lage vinylplater for PolyGram før han fortsatte på Kodak på Trollåsen i ytterligere 20 år.

– Vi flyttet til Kapellveien i 1983, men jeg fikk en skikkelig interesse for hage bare etter jeg fylte 62 år og gikk av med pensjon, sier Kolbotn-mannen.

I grønnsaksbedene hans finner du alt fra solsikker, gulrøtter og ulike typer salater til jordskokker, mais og gresskar, men det er tomatene som er stoltheten hans.

TOMATKASSEN: Sjekk de flotte plantene, dyrket midt i Kobotn sentrum!

505 gram

I de store trekassene, som Milan selvfølgelig har snekret selv, finner du de store, røde bærene som lukter godt og trekker oppmerksomheten hos alle som ferdes forbi eiendommen til familien Tevanovic.

Mange av tomatene er så store at grenene knekker, men 74-åringen passer på disse som på egne barn. Plantene bindes opp og støttes med trepinner underveis i prosessen.

Den største av tomatene veier 505 gram. Dette kan Oppegård Avis bekrefte, selv om tomatkjempen på det nåværende tidspunktet finnes kun på våre bilder.

– Det er mange som stopper her for å se på de store tomatene. Folk spør også ofte om jeg kan fortelle om hemmeligheten bak suksessen, sier 74-åringen og smiler.

DYRKER EGNE TOMATER: Det har blitt en hobby for familien Tevanovic.

Hemmeligheten

Komposten, produsert i hagen, i kombinasjon med en riktig plassering i hagen og riktig stell er stikkordene, ifølge ham.

FLOTTE BÆR: Sjekk de flotte bærene!

– Vi prøvde å plante tomater på forskjellige steder, men det er her, foran huset, de trives best. Tomatene liker ikke trekk. Det må være maksimalt med sol om dagen og det skal være lunt. Det er også viktig å ha god tid til å pleie disse plantene riktig. Jeg passer på å vanne dem godt hele sommeren, men det er bare kos for meg. Hagen min har blitt en skikkelig hobby for meg, sier Milan Tevanovic.

Nedenfor kan du se flere bilder fra hagen hans:

SKAL FYLLES MED VED: Bringebær klatrer over det som blir et vedstativ.
KOMPOSTERING:
Powered by Labrador CMS