STRÅLENDE FORNØYD: VM-helten Eirik Bye (t.h.), her samme med ledsaker Arvid Nelson, er strålende fornøyd etter innsatsen i Para-VM!

– Individuell medalje var en drøm

Eirik Bye (21) fra Tårnåsen, klinket til med både stafettsølv og individuell bronse i World Para Nordic Skiing Championships i tyske Finsterau.

Publisert

Det var en spesiell følelse at alt endelig klaffet for 21-åringen fra Tårnåsen. Formen var helt på topp og det resulterte i Eirik Byes aller første individuelle mesterskapsmedalje. 

– Det å være der på pallen alene var spesielt. Jeg har vært med å ta medalje to ganger før, men det er en litt annen følelse å stå der alene og vite at man har gjort alt selv, sier Bye. 

Han forteller at målet hele tiden var medalje på stafetten, men at en individuell medalje var en drøm.

GA ALT: Her har Eirik Bye akkurat gått i mål og vunnet individuell bronse i mesterskapet.

Les også: Bronse til Eirik Bye

– Å ta medalje på stafett har vært målet i hele år, men å ta en individuell medalje har mer vært en drøm. Jeg har vært med å kjempe i toppen på flere renn i år og havnet rett utenfor pallen, og har jo visst at det har vært mulig hvis alt klaffet. At alt klaffet nå i VM det var stort, sier Bye.

Han legger til at det selvfølgelig også var stort å ta et stafettsølv.

– Vi har jobbet hardt sammen som lag og det er de gutta der jeg har trent med på samlinger gjennom året, og opp igjennom flere år også, så å lykkes sammen med de er kult. Det er noe vi har pratet om i hele år, sier Bye.

PS! Saken fortsetter under bildet!

Målet var topp fem 

UTE I LØYPENE: Her fosser Eirik Bye frem som et hurtigtog!

Med ett stafettsølv og en individuell bronse, var Bye optimistisk før 10 kilometer skøyting som gikk av stabelen søndag 19. februar. I forkant hadde han satt seg som mål og komme inn blant topp fem. Det endte med en tiendeplass.

– Skøyteformen har vært bra i år og der jeg har følt jeg har prestert best. Målet for søndagen var å være blant topp fem og et mål om å kjempe i sammendraget til slutt, sier Bye. 

Les også: VM-helten Eirik Bye: – Nesten for godt til å være sant!

Det klaffet ikke helt for Tårnåsen-gutten på søndag og han måtte se seg fornøyd med en tiendeplass til slutt. 

– Jeg klarte dessverre ikke å være med der jeg ønsket. Formen var som den har vært før i mesterskapet, men jeg fikk litt problemer med stive legger og da ble det vanskelig å gå godt teknisk, sier Bye.

UTE I LØYPENE: Her fosser Eirik Bye frem som et hurtigtog!

Han hadde som mål før sesongen å være stabilt på topp ti og er ikke skuffet over plasseringen.

– Det er positivt at jeg klarer det selv på en middels dag. Litt kjedelig å ikke være med å kjempe siste dagen, men jeg gjorde to gode renn midt i. Totalt sett er jeg meget fornøyd. Jeg hadde som mål å ta stafettmedalje, så å komme hjem med en individuell medalje i tillegg er godt over målsettingene, sier Bye. 

Les også: Her tar Eirik Bye stafett-sølv for Norge!

Suksessoppskrift

Han har hatt et godt år med lite sykdom og skade, noe som har hjulpet på oppkjøringen.

– Jeg har økt treningsmengden i år men har ikke gjort noe mer spektakulært bortsett fra det. Ett år til med trening har hjulpet. Nå har jeg vært veldig frisk i hele år, ikke en eneste sykdomsperiode. Det er absolutt suksessoppskrift, sier Bye.

Han håper det fortsetter slik og satser videre mot Paralympics i Pyeongchang i Sør-Korea neste år. Der regner han med å ta medalje.

– Det blir for defensivt å si at jeg ikke har tro på medalje i Pyeongchang. Målet er jo å ta en individuell medalje og en stafettmedalje, sier Bye.

Powered by Labrador CMS