BEST I NORGE: Tidligere Kolbotn-spiller Eiril Jensen Isachsen er norgesmester i sandvolleyball for U19.
BEST I NORGE: Tidligere Kolbotn-spiller Eiril Jensen Isachsen er norgesmester i sandvolleyball for U19.

Kolbotnjente ble norgesmester

Kolbotns volleyballgruppe har mye å juble for om dagen.

TEKST: Wenche Jensen, leder for KIL volleyball

Kolbotn idrettslag har hatt volleyballgruppe siden 1985 da Hellerasten volleyballklubb ble innlemmet i Kolbotn. Gruppa har i dag ca. 100 spillere, fra minivolleyball til seniorlag for damer. Forrige uke ble en av Kolbotns tidligere spillere, Eiril Jensen Isachsen, norgesmester i sandvolleyball for U19 sammen med makker Maja Sofie Windelstad.

Til alt overmål fikk de også en god fjerdeplass i klassen jenter 21.

I fjor tok de også gull i U19 og sølv i U21.

Startet da hun var 12

Eiril startet med volleyball i Kolbotn IL da hun var 12 år. Hun hadde akkurat sluttet på fotball, og ville prøve en ny ballsport. Hun sier at hun forsto allerede på første trening at volleyball var hennes sport.

Hun spilte volleyball for Kolbotn i ca. tre år før hun skiftet klubb til Koll IL, som hun fortsatt spiller for i dag. Miljøet i Kolbotn opplevde hun som godt og inkluderende. Da Eiril var ferdig på Ingieråsen ungdomsskole, ville hun fortsatt satse på volleyball og søkte seg derfor til ToppVolley for å spille volleyball så mye som mulig ved siden av det «vanlige» livet.

Base for satsning

ToppVolley er en videregående skole i Sauda som har som mål å utvikle unge volleyballtalenter til å bli enda bedre, både i innendørs og sandvolleyball. Sportslig er ToppVolley base for Norges volleyballforbunds juniorsatsning, og elevene kommer fra hele Norge.

BEGYNTE SENT: Eiril begynte med volleyball først da hun var 12 år. Før det spilte hun fotball.
BEGYNTE SENT: Eiril begynte med volleyball først da hun var 12 år. Før det spilte hun fotball.

Volleyball og beachvolley er to grener av samme sport, og Eiril spiller begge deler og forteller at de to ulike sportene er ganske ulike:

– Innendørs volleyball er den sporten hvor man opplever størst lagfølelse, og hvor det er mest futt i treningene. I sandvolleyball er man bare to stykker på banen, og der må man ta mye større del av spillet, og man er oftere borte i ballen i løpet av en kamp, sier Eiril som er fan av å variere mellom disse to sportene.

I forkant av årets NM-gull i klassen for jenter 19 år har Eiril spilt for diverse junior landslag både innendørs og beach. Hun spiller nå på landslaget i beachvolley for ungdom 20 år (U20).

Flere gode

Flere tidligere Kolbotn-spillere har vært elev på ToppVolley, og kommende skoleår blir listen litt lengre:

Da begynner nemlig Nora Glomsrud Stenersen på skolen. Men før det er hun med på regionsamling for volleyballspillere i Region Øst for U15.

Powered by Labrador CMS