TETT PÅ: Elgen kommer til og med helt opptil inngangspartiet på husene i området hvor den og kalven vandrer.

Kjendiselgene fortsatt på rundreise

Viltnemda har løpende observasjoner av dyrene som traver rundt i nabolaget på Greverud og Myrvoll.

Publisert

Den siste uken har en liten elgfamilie trasket rundt mellom husene på Greverud og Myrvoll. De har trasket på veier og i hager, ja til og med foran inngangspartiene til folk.

Viltnemda følger situasjonen kontinuerlig, og tar løpende avgjørelser på hvordan situasjonen skla håndteres.

– Vi foretar hele tiden dyreetiske vurderinger rundt denne situasjonen, og har blitt enige med politiet om at så lenge elgene ikke er agressive og holder seg i skogkanten, vil det ikke bli snakk om å avlive dem, sier leder Arild Burud i Oppegård Viltnemda. 

Ber folk vise hensyn

Burud er opptatt av at folk tar det med ro og viser hensyn rundt elgene, og for all del ikke oppsøker dem eller forsøker å skremme dem.

– Elgene utgjør vanligvis ingen trussel for folk. De er bare ute etter mat og hvile, og trekker seg unna folk. Sulten gjør dem imidlertid mindre sky enn normalt, sier Burud. 

Les også: Ber folk vise varsomhet rundt elgene

Burud forteller at Viltnemda står overfor en utfordring, først og fremst på grunn av dyrenes, men også menneskers sikkerhet.

PS! Saken fortsetter under videoen, tatt av vår leser Borghild Holtedahl!

Klikk play for å se!

– Ikke nærm deg dyrene

Han ber derfor folk innstendig folk om å la dyrene være i fred og ikke gjøre noen forsøk på å nærme seg dem.

Les også: Ekstraordinært båndtvang innført i Oppegård

– Hvis vi i Viltnemda prøver å jage dem bort er det stressende for dem og kan skape nye farlige situasjoner for naboer og bilister. Det er vanskelig å få dem til å dra tilbake til skogen og mest sannsylig kommer de senere tilbake til hagene hvor de finner mat og hvile, forteller Burud.

Viltnemda vil enn så lenge se an situasjonen mens de forsøker å finne en løsning som ikke innebærer at dyrene må avlives.

Powered by Labrador CMS