NÆRKONTAKT: Dette bildet er knipset av vår leser Inger-Lise Hålland.

– God elg!

Det er ikke bare på Nordåskollen at kjendiselgene har tatt turen de siste dagene. Vår leser Inger-Lise Håland har tidvis nærmest vært elgfast!

Den siste tiden har hele lokalmiljøet i Oppegård, ja, hele nasjonen hatt sine øyne på kjendiselgene som har nærmest bosatt seg i nabolagene på Myrvoll og på Greverud.

Både VG og Dagbladet har omtalt saken etter at det stod i Oppegård Avis, og våre lesere har rapportert inn om observasjoner.

Det er på grunn av krevende forhold i skogen har de to elgene beveget seg nærmere beboelse i jakt på mat og ly.

Elgfast

Tidligere i dag har du lest og kanskje også sett vår leser Roger Fadums herlige bilde fra elgkalven i fullt sprant over gjerdet på Nordåskollen. Dette er langt fra den eneste observasjonen denne uken.

Også vår leser Inger-Lise Håland har hatt besøk. Hun fulgte opp dagens klikk-klassiker fra Roger Fadum med en oppdatering på elgenes siste tråkk.

Les også: Se, så spretten den er!

– Da har de dratt litt nordover igjen. Fra fredag til onsdag morgen var de hyppig observert rundt Chr. Krohgs vei og lengst syd i Th. Kittelsens vei. Onsdag morgen ble vi omtrent "elgfast" da elgene kom på frokost og ikke ville gå. Holdt på å ikke nå tannlegetime, men tannlegen sa at "elgfast" ville vært gyldig grunn, skriver hun på vår Facebook-side.

NB! Vi takker for bildet, og saken fortsetter under dette bildet!

FOR EN SPRETTEN SØTING: Her ser du den ene elgkalven som har bosatt seg i nabolagene i syd i fullt sprang over et gjerde fredag morgen.

Følger med

Viltnemda råder folk til å vise forsiktighet rundt elgene, slik at de ikke blir skremt og det oppstår situasjoner som kan være farlige både for elgene og for mennesker. 

Les også: Se, så spretten den er!

Elgene utgjør, ifølge Viltnemda ingen trussel eller fare så lenge folk lar den være i fred. De følger situasjonen fortløpende, og regner med at elgene vil trekke seg helt tilbake til skogen så snart forholdene ligger til rette for det.

Enn så lenge er det bare å nyte dette eksotiske besøket!

Powered by Labrador CMS