EN ANNERLEDES SKOLETIME: Niendeklassingene på Sofiemyrtoppen skole fikk seg en interessant time da foredling av selvskutt mat sto på menyen.

Fort hjort!

Parterte dyr i klasserommet til elevenes store begeistring! I denne timen var rådyra gode!

Publisert

Onsdag morgen tok det lang tid før 9. klassingene på Sofiemyrtoppen skole åpnet skolebøkene sine. Først åpnet de en hjort.

Lærer Per Runar Ekroll startet skoledagen med en kniv i hånden.

På kateteret foran tavlen lå en hel hjort. Den hadde han selv skutt i Lærdal i Sogn. Nå var det på tide å vise ungdommene hvordan man skal lage mat HELT fra bunn, bokstavelig talt!

Spente elever

SPENNENDE: Det var mange som syntes det både var rart, men også spennende og interessant å følge med på parteringen.

Pekestokken var byttet ut med kniv. Læreren skar bokstavelig talt gjennom i sin undervisning,  da han gikk  gjennom de forskjellige delene på dyret, og fortalte hva de het, og hvordan de best skulle skjæres ut, og også litt om hvordan partene best kunne utnyttes på kjøkkenet.

Elevene fulgte spent med. Enkelte fikk tidvis litt flakkende blikk.

– Dersom noen synes det blir for mye, så reiser du deg bare, og går ut uten å spørre, eller rekke opp hånda, var beskjeden elevene fikk fra lærer Grethe Gundersen før parteringen begynte. Det var ingen som gikk, selv om det var noen som satt litt ustøtt på stolen da forpart og bakpart ble brukket fra hverandre.

PS! Saken fortsetter under bildet!

EN ANNERLEDES SKOLETIME: Niendeklassingene på Sofiemyrtoppen skole fikk seg en interessant time da foredling av selvskutt mat sto på menyen.

Fremtidige vegetarianere?

Undervisningen gikk over frikvarteret uten at noen av elevene kommenterte det. Derimot så kunne en høre ordet vegetarianer bli brukt av flere elever.

Uansett ble det en spennende time som også var svært lærerik for elevene. Dette er kunnskap man garantert får nytte av også i fremtiden!

PS! Les mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 1. desember! Øverst i saken kan du se video fra den helt spesielle skoletimen, og under her ser du en bildekarusell fra parteringen. 

Powered by Labrador CMS