SLIPPER ALBUM: Emelie Hollow slipper nytt album i mai med navnet Solitude. De to første låtene er allerede ute og 3. februar kommer hun til Kolben.

Norges neste store popstjerne til Kolben

3. februar drar Emelie Hollow på turne i forbindelse med sitt ferske album. Første stopp er selvsagt Kolbotn.

Publisert Sist oppdatert

Vi skriver selvsagt, fordi Hollow er oppvokst på Vinterbro. Med andre ord går startskuddet omtrent på hjemmebane.

– Jeg føler meg veldig hjemme på Kolbotn og har besteforeldre som bor på Trollåsen. Så jeg har vært mye i Kolben, sier hun muntert.

Hun forteller at besteforeldrene i utgangspunktet kommer fra Nord-Norge, men valgte å slå seg ned på Kolbotn da foreldrene hennes valgte Vinterbro.

Ettertraktet

De siste årene har Hollow gjort det svært i musikkbransjen. Ved siden av det åpenbare, altså stemmen, er hun også en ettertraktet låtskriver. Hun har blant annet jobbet med artister som TIX, Dagny, Hver Gang Vi Møtes-aktuelle Emma Steinbakken og Alan Walker.

Sangen «LILY» av sistnevnte er i dag skrivende stund streamet over tre milliarder ganger på verdensbasis. Der var hun både gjestevokalist og skrev teksten.

«LOKAL»: Emelie Hollow kommer fra Vinterbro, har besteforeldre på Trollåsen og skal spille konsert i Kolben 3. februar.

– Jeg har jo samlet meg opp litt låter gjennom årene jeg har holdt på, sier hun ydmykt.

For hun er allerede lagt merke til av så vel fans som av bransje. I fjor ble Hollow nominert til Spellemannspris i kategorien «Årets låtskriver» for albumet hun slapp i 2021.

– Å gi ut sitt første album var skikkelig stas og en drøm som gikk i oppfyllelse, sier hun.

Konsert og nytt album

Konserten på «hjemmebane» kommer til å inneholde låter som fansen allerede har et forhold til, samt låter fra hennes kommende album.

– Ja, det blir litt av de gamle låtene mine, men det er også mye fra det nye albumet mitt, som kommer i mai. Det blir et show som er mer organisk, litt tilbake til røttene mine. Blant annet skal jeg spille litt gitar selv, som blir spennende, forteller Hollow.

Med det lover Hollow et show som skal røre ved hele følelsesregisteret. Hun håper alle som kommer skal få anledning til å både gråte, smile og danse.

To og to

De to låtene som foreløpig er sluppet er singelen «I Don’t Believe It», med sitt lysere motstykke; «No One’s Ever Looked at Me Like That». Låtene fikk karakterene 5 og 6 i Aftenposten.

Ifølge Hollow er det helt bevisst å slippe to låter av gangen.

– Det representerer dualiteten av følelser en kan ha når man blir forelsket. Låtene er som tvillinger som går sine egne veier. Jeg tenker på det litt som Rødhette og Ulven. Rødhette er Forelskelsen, på vei gjennom skogen; glad, bekymringsløs, nesten litt naiv, helt uten å ane at Tvilen, i Ulvens skikkelse, lurer i buskene, sier Hollow.

VISSTE DU AT?: Emelie Hollow gikk nylig viralt på TikTok. Videoen "Songs you didn’t know I’ve written” har blitt sett hele 7.9 millioner ganger.

Powered by Labrador CMS