TO DUSE DAMER: Veteranen Eva Huus (t.v.) stiller ut sammen med Lena Meyer i biblioteksgalleriet. Den gode stemningen mellom de to kunstnerne smitter over på veggene.
TO DUSE DAMER: Veteranen Eva Huus (t.v.) stiller ut sammen med Lena Meyer i biblioteksgalleriet. Den gode stemningen mellom de to kunstnerne smitter over på veggene.

To generasjoner - én utstilling

Eva Huus og Lena Meyer krysser aldersgrensene med over fem tiår! Det hindrer dem likevel ikke i å stille ut sammen.

Kolbotn Maleklubb har mange dyktige medlemmer, og dét også i mange forskjellige aldersklasser. Eva Huus er nitti år, og nå stiller hun for tiden ut sammen med Lena Meyer (35) i biblioteksgallerige i Kolben.

Det er altså 55 år (!) mellom de to kunstnerne. Det er absolutt ingen hindring for verken et fantastisk, flott resultat, eller den gode samtalen.

Stor respekt

Det er to kunstnere med stor respekt for hverandre vi møter i biblioteksgalleriet. Det er dagen før utstillingen «Kvinner. Fugler. Vann» skal åpne.

Kontrastene slår mot oss, fra gråtoner til de mest fargerike bilder. Praten sitter løst mellom de to kunstnerne mens over femti kunstverk henges opp på de kritthvite veggene.

– Vi er veldig glad i hverandres malerier. Vi maler på forskjellige måter, men vi liker hverandres kunst veldig godt, og har en stor forkjærlighet for hva den andre lager, sier de to kunstnerne nærmest i kor.

Les også: Et streif av sommer

Stemningen i galleriet er dus, På lerrettene virvler det av farger og inntrykk. Den røde tråden er fugler, kvinner og vann, som utstillingen også heter.

– Det er et fellesskap mellom fugler, kvinner og vann. Det gir ro i sjelen. Jeg har alltid ment at dersom kunsten ikke gir deg ro, glede og lykke, så er det ikke bra kunst. Man skal ikke bli stresset av å gå på utstilling, sier Meyer.

PS! Saken fortsetter under bildet!

FLOTTE BILDER: Her er noen av bildene du kan se på utstillingen.
FLOTTE BILDER: Her er noen av bildene du kan se på utstillingen.

Forskjellige

Vi må tilbake til generasjonskløften. Kunsten kjenners om sagt ingen alder. De to damene har møtt hverandre gjennom engasjementet, og gjennom kjærligheten for kunst, selv om teknikkene er svært forskjellige.

– I samtalene oss i mellom merker vi ikke den store forskjellen på oss to, men ser man på veggen her, ser man den store forskjellen. Vi kan snakke om alt, men samtidig har vi fo helt forskjellige teknikker, sier Eva Huus.

Les også: Møt den dyktige lokalfotografen Natalia Pipkina

I prosessen opp mot utstillingen har de latt seg inspirere av hverandre.Det er derimot bildene som har fått lov til å «bestemme» hvor de skal henge i den store utstillingen.

– Vi synes kontrastene har blitt flotte, og bildene står godt til hverandre. Det er en helhet i utstillingen her, og vi håper folk vil sette pris på den og ta turen innom, sier de to.

Til salgs

Utstillingen åpnet den 2. mai, og skal henge oppe til og med den 10. mai. Utstillingen følger bibliotekets åpningstider.

Alle bildene er til salgs, og de to kunstnerne håper selvfølgelig også at folk vil benytte anledningen til å skaffe seg et flott bilde og støtte lokalkunstnerne.

 

Powered by Labrador CMS