EVENTYRLIG GJENG: Eventyrfestivalen er tuftet på frivillighet. Denne gjengen sto i bresjen under fjorårets Eventryfestival.
EVENTYRLIG GJENG: Eventyrfestivalen er tuftet på frivillighet. Denne gjengen sto i bresjen under fjorårets Eventryfestival.

Eventyret fortsetter

Helgen 21-23. september er det igjen klart for eventyrfestival. Som alltid er det kjente og kjære innslag for hele familien.

Publisert

I år er det omtrent tyvende gangen den populære familiefestivalen avholdes, det eksakte antall Eventyrfestivaler strides fortsatt de lærde om. Tore Gjedrem, kulturhuskonsulent i Kolben, er like entusiastisk i år som foregående år, og gleder seg til den tradisjonsrike helgen.

Les også: Olabilløpet er tilbake

– Det går i sin vante form, men det blir sakte men sikkert litt større for hvert år. det blir flere og flere besøkende på eventyrstien og på markedsdagen, sier Gjedrem.

Kjøp billett på forhånd

Eventyrstien er et av de store trekkplastrene for festivalen, og den finner som vanlig sted fredag kveld, men det kan lønne seg å kjøpe billetter på forhånd, for å unngå stor kø ved stien, oppfordrer Gjedrem.

– Det koster 30 kroner hvis man kjøper på forhånd, og man kan kjøpe på nett eller på biblioteket. En familiebillet for fire koster 100 kroner, forteller Gjedrem.

Saken fortsetter under bildet.

FISK OG HISTORIE: Egil Wenger (f.v) Historielaget og Tore Gjedrem kultuhuskonsulent i Kolben, oppfordrer til å ta turen til Gjersjøelva søndag 23. september.
FISK OG HISTORIE: Egil Wenger (f.v) Historielaget og Tore Gjedrem kultuhuskonsulent i Kolben, oppfordrer til å ta turen til Gjersjøelva søndag 23. september.

Kom forberedt

Eventyrstien som starter klokken. 18.00, med siste avgang klokken 20.00, kan fort bli mørk, så det oppfordres til å ta med lommelykt.

– Det er også viktig med gode klær og støvler, selv om det ikke har regnet kan det være steder med gjørme, sier Gjedrem.

I tillegg minner han om at det er viktig å ha med blyant og å ha plass i magen til kake.

KOLBOTN GRAND PRIX: Olabilløpet er tilbake søndag 23. september.
KOLBOTN GRAND PRIX: Olabilløpet er tilbake søndag 23. september.

– På speiderens fantastiske stand er det alltid så mange kakemuligheter, så man må ha plass til litt godsaker, og de tar vipps.

Barnelopper og marked

Det er ikke bare eventyrstien man kan delta på under Eventyrfestivalen. Lørdag blir det marked på Jan Baalsrud plass og søndagen er det muligheter for både olabilløp og friluftsliv med historisk sus.

– Eventyrmarkedet har mange frivillige organisasjoner, politiske partier, kommersielle boder, lokale folk som lager mat og selger alt. Her er alt fra «Berlinkomiteer» som skal finansiere ungdomskoletur til Berlin, til små lokale entreprenører, skryter Gjedrem.

I tillegg må ikke barnas loppemarked glemmes.

– Her kan barna ta med seg leker de ikke bruker lenger og bytte eller selge dem. Det er fint og miljøvennlig.

Les også: Carina henter store navn til lille Kolben

Det blir underholdning fra scenen, med både jazz og progressiv rock, barneteater og Dinaye og innslag fra kulturskolen.

Søndagen blir det lokalhistorisk dag ved Gjersjøelva. Som tidligere kan man både fiske og ta en titt i Langbygningene denne dagen. Sveler kan man også få seg, og tar du med grillmat er grillen fyrt opp.  Egil Wenger fra historielaget håper mange tar turen innom.

– Ta med stang, krok og åte. Vi fyrer opp grillen, dette er et arrangement som faller i smak. Og skal man på olabilløp kan man fint komme både før og etter, sier Wenger.

Gylden mulighet

Hvis det er én helg du ikke skal på hytta er det denne.

– Det skjer så mye koselig for små og store hele helgen, og er en gylden mulighet til å oppleve naturen: Finne nye stier og turområder og måter og oppleve friluftslivet i nærmiljøet.

Powered by Labrador CMS