ENDELIG TILBAKE: Etter to års frivillig pause er Eventyrfestivalen endelig tilbake.
ENDELIG TILBAKE: Etter to års frivillig pause er Eventyrfestivalen endelig tilbake.

Comeback for Eventyrfestivalen

Det var en gang en årlig helg hvor hele Oppegård handlet om eventyr. Så kom både en stor storm og en enda større pandemi og ødela de vene planene, men i år er den eventyrlige festivalen endelig tilbake.

Publisert Sist oppdatert

To års ufrivillig pause får være mer enn nok. I 2019 var det meldt så dårlig vær at arrangørene rett og slett ikke tok sjansen på å arrangere den populære festivalen. Lite visste de da at også 2020-utgaven skulle gå fløyten på grunn av en pandemi.

Men i år blir det så definitivt ikke noe «snipp, snapp, snute, så var eventyret ute» for Eventyrfestivalen på Kolbotn.

Ok, så fører pandemien fortsatt med seg noen små begrensninger, men her er en gladmelding til alle barn i kommunen: Det blir Eventyrfestival i år.

MAGISK TUR: Årets eventyrsti har plass til 600 personer, så vær rask med bestillingen.
MAGISK TUR: Årets eventyrsti har plass til 600 personer, så vær rask med bestillingen.

– Klart det blir Eventyrfestival. Vi må dessverre gjøre noen små tilpasninger, og det gjelder først og fremst i Eventyrstien hvor vi selger 600 billetter, mot rundt 1 500 til vanlig, sier Tore Gjedrem, kulturkonsulent i Nordre Follo kommune og Eventyrfestival-sjef.

Magisk kveldstur

De 600 personene som får plass i årets sti fordeles på tre ulike starttidspunkter på fredag kveld, klokken 18, 19 og 20. Da har man én time til rådighet.

Og det kan bli en time fullstappet med kule inntrykk, ifølge Gjedrem.

– Dette er en magisk kveldstur i skogen for hele familien ved Gjersjøen. Opplev mystikk, troll, hekser og søte små vetter i skumringen i skogen! Det blir underholdning langs stien, og aktiviteter i regi av lokale lag og foreninger som grilling, bålkos og oppgaver for hele familien, forteller kommunens mann.

– Og husk lommelykt og gode sko, legger han til.

Som alltid er starten på Eventyrstien nederst i slalombakken. Der finner du også speiderne, som tilbyr en kanotur for store og små.

Så var det prisen da. Det koster 30 kroner per billett, eller 25 kroner per stykk, hvis man kjøper til en familie.

NB: Her kjøper du billetter.

Kakebakekonkurranse

FULL FART PÅ TORGET: Barna kloppemarkedet er en populær aktivitet under Eventyrfestivalen.
FULL FART PÅ TORGET: Barna kloppemarkedet er en populær aktivitet under Eventyrfestivalen.

Også på lørdag blir det flere fine arrangementer i Kolbotn sentrum. Da er det nemlig klart for det tradisjonsrike eventyrmarkedet.

– Det blir torgboder, barnas loppemarked, kåring av den fineste bamsekaka, forskjellige barneaktiviteter og eventyrfortelling med ordfører Hanne Opdan. Kolben bibliotek inviterer også til Eventyrlig fortellerstund kl. 13.00, sier Gjedrem.

Han har også et par tilleggsopplysninger:

– Det er for øvrig fortsatt mulig å melde på bod til Markedsdagen. Påmelding skjer på post@kolben.no. Ungene kan også kle seg ut under Markedsdagen. Vi kårer det fineste eventyrkostymet, sier Gjedrem med et smil.

Kakekonkurranse

Ønsker du å delta i Bamsekake-konkurransen er det følgende regler å merke seg: Det er to klasser: Voksne og Barn. Barneklassen er for barn opptil 12 år. Arrangøren kårer en vinner i hver klasse og kaken må enten ha form som en bamse eller ha et bilde/tegning av en bamse. Kakene må leveres på Frivillighetssentralen i Kolben før kl. 11.00, lørdag 25. september. Etter konkurransen blir kakene solgt stykkevis på Eventyrmarkedet, til inntekt for TV-aksjonen. Påmelding her skjer Anne Solhaug på anne.solhaug@nordrefollo.kommune.no.

Mange kjenner nok det navnet fra Frivillighetssentralen, og nettopp frivillighet er stikkordet for hele Eventyrfestivalen.

– Det er frivilligheten i kommunen som er de store heltene her. Kongstanken vår er å arrangere en hel festival basert på frivillighet, uten de store kostnadene. Det hadde selvsagt aldri gått uten så mange positive og engasjerte frivillige, roser Gjedrem.

VELKOMMEN: Tore Gjedrem ønsker velkommen til Eventyrfestivalen 2021.
VELKOMMEN: Tore Gjedrem ønsker velkommen til Eventyrfestivalen 2021.
Powered by Labrador CMS